Welke DIY-producten werken & welke kun je beter in de keuken laten staan?

Haarmaskers, gezichtsscrubs, bodylotions… Alles kun je zelf maken met producten die in je koelkast of keukenkastjes staan. Maar welke voedingsmiddelen werken écht voor de buitenkant van je body en welke kun je het beste alleen als eetbaar bestempelen? CG! helpt je een handje:

 

 

 

* Olijfolie als haarmasker
Do: Maar pas op, gebruik maar een iniminie beetje olie en kies voor een extra virgin-variant. Daar zitten de minste zuren in. Doe twee eetlepels olie in alleen de onderste helft van je haar. Als je het op je wortels doet, krijg je een groot vetfestijn boven op je hoofd. 

 

 

Laat het ongeveer vijftien minuutjes intrekken en was het dan uit met shampoo en crèmespoeling. Het kan zijn dat het een paar wasbeurten duurt voordat alle olie uit je haar is verdwenen. Gebruik dus niet te veel olie!

 

 

* Citroensap om je haar op te lichten
Don't: Tja, het werkt wel, maar citroensap droogt je lokken ook enorm uit. Het sap is namelijk zo zuur, dat het de punten breekbaar maakt. Vooral als je de zon in gaat.

 

* Honing als gezichtmasker
Do: Als je zin hebt in een gezichtsmasker, ga dan voor honing. Mix het met havermout en je hebt een awesome masker. Laat het alleen niet té lang zitten en kies voor een zo natuurlijk mogelijke honingsoort.

 

* Mayonaise als conditioner
Don't: Het enige dat deze ‘treatment’ doet, is je haar vettig maken. En je gaat er ook nog eens raar van ruiken.

 

* Melk tegen wallen
Do:  Doop een watje in melk en dep dat onder je ogen. Het verwijdert de zwelling en verkoelt. Doei wallen!

 

* Bakspray om nagellak snel te laten drogen
Don't: Het product is niet sterk genoeg om het droogproces te versneller. En yuk, je vingers zitten nu onder het vet. Lekker in de kast laten staan voor het bakken van vlees.

 

* Bakpoeder tegen puistjes
Do: Het bakpoeder bevat ontstekkingsremmende bestanddelen en dat helpt tegen roodheid. Het is heel korrelig, dus je kunt het gebruiken als scrub. Mix het met wat water tot een pasta en smeer het voorzichtig op je gezicht voordat je het eraf spoelt.