Hoe krijg je dé perfecte, zomerse teint?

Afgelopen week moest ik er toch echt aan geloven: Ik moest het strand op. In zwempak. Ik was natuurlijk helemaal van mijn apropos, want ik ben er dit jaar niet aan toegekomen om mezelf strandklaar te maken. Shit! Wat nu? Ik had dringend EHBW (eerste hulp bij winterlijven) nodig.

 

Ik haalde de mand met stoffige bikini's tevoorschijn, maar hier werd ik niet al te vrolijk van. Deze miniscule lapjes stof droeg ik toen ik twaalf was… Tijd voor een nieuw exemplaar! Ik sjeesde rechtstreeks naar de Hunkemöller en kocht daar een fashionable zwart badpak.

Nu moest ik dat spierwitte lijf nog aanpakken, want ik zou iedereen verblinden als ik mezelf in deze hoedanigheid op het strand zal vertonen. Fake tan it is!

 

 

Ik pakte deze zonnige tube erbij van Australian Gold en besloot 'm te onderwerpen aan een strenge test. Ik hou tenslotte van een lekker gekleurd bekkie, maar een oempaloempa-huid hoeft voor mij nou ook weer niet. Dat is dan ook precies de reden dat ik een self tanning lotion gebruik, in plaats van een spray. Met een spray kan ik niet overweg, aangezien ik nogal moeilijk kan doseren. Dan ontstaat er één vlekkenfestijn en kan ik me helemaal niet meer in het openbaar vertonen. Persoonlijk vind ik een lotion veel fijner werken, omdat je het dan goed kunt uitsmeren met je handen. Bij een spray kan dat niet en moet je op elk stuk huid precies evenveel zelfbruiner sproeien. Lastig!

 

 

Deze Instant Bronze Self Tanning Lotion van Australian Gold is zó fijn! Vooral de natuurlijke kleur die de lotion aan je huid geeft is prachtig, dus ik raad 'm zeker aan. Maar ho, stop! Voordat je zelf als een bezetene aan de slag gaat met deze tube, moet je een paar dingen weten:

1. Scrub je hele lichaam onder douche om dode huidcelletjes te verwijderen. Zo wordt de kleur veel beter door je huid opgenomen.

2. Laat je huid vanzelf opdrogen in plaats van jezelf agressief droog te boenen met een handdoek. Een beetje deppen kan wel!

3. Smeer een beetje bodylotion op je ellebogen, knieën en hielen. Aangezien deze plekken wat droger zijn dan de rest van je lichaam, kan de zelfbruiner hier wat donkerder uitvallen. Wil je niet!

4. Gebruik plastic handschoenen, want anders lijkt het net alsof je uren met je handen in de modder hebt gebaggerd. 

5. Smeer je nu van teen tot top in met de zelfbruiner. Begin bij je voeten en werk zorgvuldig naar boven. Laat iemand anders je rug even goed insmeren!

6. Gebruik niet teveel. Die kwak die je hierboven op mijn hand ziet, gebruik ik voor één heel been.

7. Kom acht uur lang niet in contact met water. Binnen 2 tot 4 uurtjes zal er een supermooie, zongebruinde tint ontstaan op jouw witte wintervel.

8. Gebruik 'm twee tot drie keer per week om het resultaat mooi te houden.

 

Ter verduidelijking: dit zijn mijn bovenbenen!

Om even het verschil te laten zien aan jullie, heb ik de zelfbruiner getest op mijn rechterbeen. Na een paar uurtjes geeft-ie een subtiele, bronze tint en bovendien smeert hij ook heel fijn uit. Het enige nadeel is dat-ie een beetje stinkt, maar dat is bij de meeste zelfbruiners het geval…

 

Inmiddels is de rest van mijn bleke lijf ook lekker bronzy en kan ik worden toegelaten op het Katwijkse strand. Yes!

 

Enjoy the sun girls!!!

 

Oja, nog even een waarschuwing: zelfbruiner bevat géén beschermfactor! Vergeet je dus niet in te smeren met zonnebrand om huidbeschadiging te voorkomen.

 

Instant Bronze Self Tanning Lotion van Australian Gold is te gebruiken voor het lichaam én gezicht. Hij kost €17,95 en is hier te bestellen.