BEAUTY BLOG: Flawless huidje faken

Noëlla’s tips!

Noëlla’s tips!

Ben jij gezegend met een prachtig, vlekkeloos gezicht? Good for you! Lees vooral verder voor allerlei tips die jij NIET nodig hebt…(voel je mijn jaloezie?)

Mijn make-uploze gelaat heeft toch echt het één en ander nodig om rode vlekjes, pukkeltjes en gigantische poriën te verbergen. Honderden regimes verder, heb ik eindelijk een manier gevonden om mijn onhandelbare toet om te toveren tot een stralend prinsessenhuidje. Benieuwd hoe ik dat doe? Ga ik je uitleggen!

Klaar voor de start?
Je begint natuurlijk altijd met een schoon gezicht. Je huid vindt het niet zo fijn als er nog allerlei restjes make-up in je poriën blijven plakken. En al helemaal niet als hier vervolgens weer een verse dot foundation overheen gaat… En een laag poeder. En bronzer. En highlighter.

Goed, een schoon gezicht dus! Breng lekker je favoriete dagcrèmetje aan en prep daarna je huid met een klein beetje primer. Primer zorgt voor een gladde basis, waardoor velletjes en poriën minder zichtbaar zullen zijn. Al je make-up zal nu veel makkelijker over je gezicht heen glijden. 

Dan nu: foundation tijd. Ik breng altijd een paar random kloddertjes aan over mijn hele gezicht en smeer het daarna met mijn vingers uit. Dit vind ik fijner werken dan met een kwast, omdat door de warmte van je vingers de foundation mooi samensmelt met je huid. Mijn all time favorite is de Double Wear foundation van Estée Lauder. Deze dekt als de beste, maar je krijgt er niet zo’n ‘make-uphoofd’ van.

Met een vloeibare concealer laat ik mijn wallen en donkere kringen minder opvallen. En het littekentje op mijn neus. Die heb ik trouwens overgehouden aan een ranzige puberpuist waar ik een half jaar lang aan bleef peuteren…

Afijn, ik zet met het concealerkwastje een paar stipjes onder mijn ogen die ik vervolgens zachtjes in mijn huid blend met mijn vinger. Nooit wrijven, want daar krijg je rimpels van! Zorg ervoor dat je concealer altijd een goede tint lichter is dan je eigen huid, want een te donkere kleur zorgt alsnog voor een vreemd, vlekkerig gezicht. Wil je niet!

Oké girls, de basis zit erop. Nu gaan we het geheel afpoederen, zodat je make-up goed op haar plek blijft zitten. Een glibberend, glijdend, bruin laagje op je gezicht is natuurlijk walgelijk, dus voorkom dat. Met een matterende poeder en een grote, dikke kwast breng je vliegensvlug een mooi matterend laagje aan. Bij hardnekkige glim-taferelen kun je natuurlijk altijd gedurende de dag je gezicht even extra bijpoederen.

Jij dacht dat het nu klaar was? Nee hoor! We moeten uiteraard nog diehard contouren à la Kim K. Oké, misschien nou ook weer niet zó extreem… Een klein vleugje bronzer is al genoeg om een beetje diepte te creëren in je gezicht. Ik gebruik hiervoor het liefst de Big Bold van NYC die ik aanbreng met een schuin aflopende kwast.

Heel veel meiden hebben geen idee hoe ze een bronzer moeten aanbrengen. Ik wel. Mijn tip: zuig je wangen naar binnen totdat je een vissenmondje krijgt. Zo onstaan er twee kuiltjes in je wangen, nét onder je jukbeenderen. Precies in die kuiltjes moet je de bronzer aanbrengen. Gewoon tot aan je haargrens. Smeer nooit bronzer op de appeltjes van je wangen, zoals bij blush, want dat ziet er een beetje poepvlek-achtig uit.

Om even terug te komen op de jukbeenderen: hier dep ik altijd een klein beetje highlighter op. Een glimmende oogschaduw kan ook! Vind ik mooi, zo'n subtiel glansje. Zie je ’m shinen?

En alsof ik nog niet genoeg op mijn gezicht heb gesmeerd, maak ik mijn look af met een paar stevige wenkbrauwen, een flinke hoeveelheid mascara, een beetje bruine oogschaduw en een zoet lipglossje…

… om het er vervolgens ’s avonds weer allemaal af te poetsen. Maar hey, that's a girl's life!

Liefs,
Noëlla

Psssssst, volg je me al op Twitter (@NMinnee) en Instagram (@noellaminnee)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen