Hoe houd je ’t mooi?

Zoals jullie weten heb ik mijn haar knalrood geverfd. Het ziet er natuurlijk té cool uit, maar man-man-man, ik heb mijn handen er vol aan.

Nadat ik het vier keer had gewassen, veranderde mijn dieprode coupe in een fletse bos stro. Al het rode pigment zag ik zo onder mijn voeten het doucheputje in stromen… 

Je ontkomt er gewoon niet aan. Een gekleurde coupe vervaagt nou eenmaal. Als je je kleurtje écht mooi wilt houden, moet je één keer in de vier weken naar de kapper gaan voor een spoeling of een verse klodder verf. Deal with it.
 
Katy Perry zit elke week bij de haarspecialist om dat monsterlijk groene haar Hulk-waardig te houden. Of wat dacht je van de blauwe lokken van Kylie Jenner? Ik durf te wedden dat zij alleen maar doucht met smurfenwater.
 
 
In de tussentijd is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste producten gebruikt voor je gekleurde manen. En weet je? Ik heb dé tip! Je moet er misschien wat meer euro's voor uitgeven. Maar hey – als je haar maar goed zit, toch?
 
Die cheap ass shampoo van de plaatselijke supermarkt is echt niet oké voor je mooie lokken. Ze zitten vol met siliconen die een dikke, chemische laag om je haar heen leggen. En die siliconen glanzen als een malle. Mooi he, die fake glans? Echt fijn dat je haar verstikt wordt door die prut. Bah. Voor je het weet loop je gedwongen met zoveel extensions op je hoofd rond, dat je door de lijmballen het haar niet meer ziet.
 
Afin, wat ik nu gebruik voor mijn gekleurde haar is echt ge-wel-dig. Mijn kleur vervaagt minder snel, het ruikt lekker en mijn haar voelt superzacht aan. L'ANZA Healing Color Care is echt topspul voor gekleurd haar!
 
 
Ik heb de shampoo (€24,95), de conditioner (€24,95) en het paradepaardje van de lijn: de Magic Bullet (€29,95). Dit is een leave-in spray die je gebruikt als je kleur even een oppepper nodig heeft. Oja, hij is ook meteen anti-pluis en beschermt je haar tegen zonnestralen. Toppertje!
 
 
In al deze producten zitten een soort natuurlijke antibleek protectors. Die beschermen je haarkleur, zoals de natuur de kleur van bloemetjes beschermt. Geen chemische troep die je haar slap maakt.
 
L'ANZA is trouwens het enige merk met producten die beschadigd haar genezen (ja, echt!). Het mag dan misschien wat duurder zijn, maar in verhouding valt het reuze mee. Je hebt van alles maar een klein druppie nodig. Je doet dus makkelijk een half jaar met een fles. Én je haar wordt weer haar, in plaats van een bosje struik.
 
Je kunt de producten scoren bij de exclusieve L'ANZA salon. Benieuwd of er eentje bij jou in de buurt zit? Op www.lanza.eu kun je met de salon locator checken waar de dichtsbijzijnde L'ANZA kapper zich bevindt. Handig!
 
 
En remember: gekleurd haar is cool, maar om het mooi te houden moet je er goed in blijven investeren – tenzij je het niet erg vindt om erbij te lopen als Vale Vera. Of Fletse Fiona. Whatever.
 
Liefs,
Noëlla