‘Hoe dan?! Met mijn wenkbrauwen ben ik al ‘n kwartier bezig…’

Vanochtend was het weer zo ver… Om 6 uur ging de wekker. “OPSTAAN LUI VARKEN!”, riep ik tegen mezelf.

Maar nee, ik vond het blijkbaar hoogst noodzakelijk om 5 minuten langer in mijn bed te blijven meuren. Die 5 minuten werden er uiteraard 20… Leve de goede voornemens! Not.

 

Dit betekende dat ik nog maar 15 minuten had om te douchen, te ontbijten en mezelf toonbaar te maken aan de buitenwereld. Hoe dan?!

Ik ben alleen al met mijn wenkbrauwen een kwartier bezig. Het zal jullie misschien verbazen, maar deze make-uptut heeft slechts 10 minuten nodig om zichzelf school ready te maken (exclusief de wenkbrauwen dan).

 

Dus: heb jij ook elke ochtend enorme schijt aan je wekker? Is niet erg.

Op het moment dat jij dat lijf uit bed hebt gesleept, heb je écht maar 10 minuten nodig om toch nog enigszins fris en fruitig voor de dag te komen. Hierbij mijn tips!

Voorbereiding

Als jij 's ochtends op standje zombie staat, is het belangrijk dat je 's avonds alvast je spulletjes klaar legt. Kies je outfit uit en vergeet geen frisse hipster neer te leggen 😉

Zorg er daarnaast voor dat je een tasje hebt waar je al je basic make-upspulletjes in doet. Dan heb je in ieder geval het hoognodige direct bij de hand (bb cream, blush, facepowder, mascara, een lipgloss en in mijn geval nog een wenkbrauwstift). Make-upkwasten zijn ook erg handig.

Splash!

Als jouw lijf dan eindelijk rechtop in de badkamer staat, doe je het volgende:
Je draait de ijskoude kraan open en besprenkelt je gezicht royaal met water. Een uitgebreide facewash-sessie heb je uiteraard de avond daarvoor al gedaan. Dep vervolgens je gezicht droog met een handdoek.

 

Een vluggertje

Wil je toch écht even douchen? Dat kan hoor. Doe je haar in een hoge knot, zodat het niet nat wordt. Kwak meteen wat douchegel op je spons en zeep je lichaam in op turbo speed!

Haal ook gelijk even een tandenborstel door je mond. O ja, en die stoppels onder je arm mogen best een dagje langer blijven zitten.

 

Spoel vervolgens de zeepresten weg, droog jezelf af en trek meteen je outfit aan.

Zorg er dus voor dat dit binnen handbereik ligt (en vermijd bloesjes met twee miljoen knopen). En je vette haar dan? Geen zorgen, want droogshampoo is jouw redder in nood.

 

Fresh nude

Rode lipstick aanbrengen als je haast hebt? Gegarandeerd dat je de hele dag rondloopt met een clownsmond. 

Gebruik een een BB-cream (dagcrème en foundation in één!) en poeder dit snel af met een face powder.

Breng vervolgens een roze blush aan, een lik mascara op die wimpers en eventueel wat highlighter in je ooghoeken voor een frisse blik.

Even een glossje op je lippen en…done!

Wil je je make-up toch nog wat beter bijwerken? Neem dan je make-up tas mee naar school en breng daar gewoon in alle rust een extra laagje aan.

Ontbijt

Neem twee bruine boterhammen, smeer deze in met pindakaas, plak de boterhammen op elkaar en prop deze in je mond terwijl je de deur uit loopt.

Neem een klein pakje drinken of een flesje water mee in je tas en drink dit later op. Je kunt natuurlijk ook de avond van tevoren een heerlijk ontbijtje klaarmaken wat je netjes in een trommeltje stopt en mee neemt naar school.

Dankzij deze turbotips kun jij zonder schuldgevoel nóg langer in je bed blijven liggen. Geen dank!

 

Liefs,

Noëlla