Lipjes getuit!

Als je niet weet welke kleur lippenstift bij jou past, check dan dit artikel even. Hier vertel ik je welke kleur jij keihard rockt en welke kleur jij nooit van je leven in je winkelmand mag gooien.

Kleur gekozen? Mooi. Lees dan vooral verder voor een aantal handige lipstick-foefjes.

Een lippotlood
Musthave! Met een lippotlood kun je eindeloos pielen om de vorm van je lippen te faken. Gebruik altijd een lippotlood dat matcht met je lippenstift (duh!) en zorg ervoor dat de punt van je potlood goed scherp is. Met een zacht, brokkelig potlood kan zelfs een wereldberoemde make-up artist geen fatsoenlijke lijn trekken… Tip: Leg het potlood gewoon even een paar minuten in de vriezer en je zult zien dat je er nu een perfecte lijn mee kunt maken. 

Foundation
Smeer een dotje foundation uit over je lippen als basislaag. Het is namelijk heel irritant als de lippenstift er op je mond heel anders uit komt te zien dan in de verpakking… Een laagje foundation voorkomt dit! Wanneer je daarna je lippenstiftje op doet, heb je precies de goede kleur te pakken.

Poeder
Dit werkt als een tierelier! Dep een beetje gezichtspoeder op je lippen voordat je je lippenstift aanbrengt. Je zult merken dat de kleur minder snel naar je kin verhuist. Het zal zelfs een dampende, vette pizza salami overleven :).

Tissue
Zit die lekkere knaltint er goed op? Vergeet dan niet even op een zakdoekje te happen, om te voorkomen dat 'ie ook op je voortand belandt.

Concealer
Als finishing touch omlijn ik mijn vers gestifte lippen altijd met een klein beetje concealer (een vloeibare). Doe dit met een klein kwastje, om heel precies te kunnen werken. Je lipstick zit er nu mooi strak op en krijgt geen kans meer om te 'bloeden' (dit klinkt heel goor, maar het betekent dat de lippenstift in je huidlijntjes kruipt, waardoor je een lelijk, smudgdy effect krijgt).

Klaar om die lekkere lentelippen te showen? Ik wel hoor!

Liefs,
Noëlla