Van mayonaise-lokken tot Grietje Griep

Soms kom je weleens tot geweldige ontdekkingen die jouw leven een stukje makkelijker maken. En omdat ik zo’n enorm vriendelijk persoon ben, wil ik mijn beautygeheimpjes graag met jullie delen. 😉

Pluishoofd
Mayonaise is ontzettend lekker met een goeie friet, maar je haren lusten er ook wel pap van. Een haarmaskertje van een dikke klodder mayonaise zorgt namelijk voor megaveel glans en zal je pluiscoupe goed doen. Gewoon even lekker over die uitgedroogde lokken verdelen en 15 minuten laten zitten. Als laatst spoel je het uit onder de douche. Tadááá! Weg pluis! Rapunzel zal jaloers op je glanzende manen zijn. Die eiergeur kun je trouwens makkelijk verbloemen met een spuitje parfum.

Rugschurft
Puistjes die als paddestoelen uit je rug schieten: herkenbaar? De oorzaak zou kunnen zijn dat je je shampoo en conditioner niet goed uit je haar spoelt, waardoor de resten aan je rug blijven kleven. Het gevolg is dat je poriën verstopt raken en dat is nou precies waar pukkels vandaan komen. De volgende keer dat je onder de douche staat, moet je dus éérst je haren goed uitspoelen en daarna je rug lekker scrubben met een puff (of een washandje) en een fijn douchegelletje. 
 

Nagellakpuisten
Als er iets is waar ik een enorme hekel aan heb zijn het bubbeltjes die ontstaan tijdens het drogen van mijn nagellak. Het lijkt dan net of mijn nagels acné hebben en dat ziet er gewoon een beetje treurig uit. De oplossing: flinterdunne (!!!) laagjes lak aanbrengen en die goed laten drogen, voordat je de volgende laag aanbrengt. Ik kwakte namelijk altijd één hele dikke klodder op mijn nagels, omdat ik geen geduld had… Hierdoor werd mijn nagellak nooit helemaal hard en ontstonden dus die rare luchtbelletjes. Geduld is een schone zaak. Dat blijkt maar weer.

Griephoofd faken
Deze truc maakt je niet mooier, maar juist lelijker. Soms ben je namelijk ergens waar je helemaal niet wilt zijn (school?). Je wilt het liefst naar huis en daarom zeg je dat je je niet zo lekker voelt. Uiteraard trappen je docenten daar niet zomaar in, dus daarom halen we je potje blush erbij. En een donkere oogschaduw als ’t even kan. Meng de blush en de oogschaduw door elkaar en dep dit mengsel in een kring om je ogen. Let er wel op dat er geen glitters in zitten. Je wilt namelijk overkomen als Grietje Griep en niet als Gemma Glitter. Nu alleen nog wachten op de magische woorden van je docent: “Och kindeke, je ziet er belabberd uit met die donkere kringen onder je ogen. Ga maar snel naar huis!” Succes gegarandeerd!

 

Hebben jullie nog een aantal handige trucs op beautygebied die Cosmogirls écht moeten weten? Deel ze dan hieronder!

Oh, enne… Niet allemaal tegelijkertijd je griephoofd faken, want dan denkt iedereen straks nog dat er een zombie epidemie is uitgebroken 😉

Liefs,
Noëll?a