Van pukkelkillers tot neurotische dep-taferelen

Dat ik een beetje een weirdo ben is algemeen bekend… Als ik thuis kom doe ik meteen mijn broek en beha uit (free the booty and the boobies!), ik trek mijn dekbed nog even strak wanneer ik 5 minuten later ga slapen en ik koop al mijn kleding standaard een maat te groot. Het resultaat is dat ik nu té leuke Spongebob boxers (maat XL) in mijn onderbroekenla heb liggen die ik niet aan doe, omdat ze van mijn kont af glijden. Soms denk ik gewoon dat ik een enorme olifantenreet heb, maar uiteindelijk valt dat altijd best mee.

 

 

Ook op het gebied van ‘bjoetie’ maak ik me schuldig aan een aantal bijzondere gewoonten…

 

Muurvast
Een aantal jaren geleden ergerde ik me mateloos aan het feit dat mijn make-up in no-time van mijn vette pubergezicht af glibberde. De bekende reclameslogan 'voor een sterke hold en een langdurige fixatie' klonk voor mij dus als muziek in de oren. Helaas kunnen we deze belofte alleen terugvinden in het haarschap van de drogist. Met name op de afdeling haarsprays. Ja haarspray, weet je wel? Dat goedje dat je op je haren spuit als je niet wil dat het inzakt als een pudding. 

Je voelt hem al aankomen, maar ik besloot rebels te zijn en een flinke hoeveelheid haarlak over mijn make-up heen te sproeien als een ongecastreerde kater. Kom maar op met die ‘langdurige fixatie’! Tot mijn verbazing heeft mijn look voor de rest van de dag per-fect op zijn plaats gezeten, dus je begrijpt dat deze bizarre beautytrick onderdeel is geworden van mijn dagelijkse make-uproutine.

 

 

Unicura
Ik brei nog even verder over producten die ik voor mijn gezicht gebruik die eigenlijk niet voor je gezicht bedoeld zijn. Unicura handzeep. Dé ultieme pukkelkiller! Uit pure wanhoop probeerde ik mijn acnéhoofd gewoon eens te wassen met deze antibacteriële handzeep. Als laatste redmiddel. En het werkte vet goed! Mijn puisten waren na een paar dagen compleet verdwenen. Gebruik deze zeep alleen niet te lang voor je gezicht, want het droogt je huid heel erg uit. Maar om je puisten te vermoorden zeg ik: perfect!

 

Deppen
Dep?! Depp? Johnny? Nee, geen Johnny, maar tissues. Ik dep de hele dag door de vette laag van mijn voorhoofd met tissues. Het lijkt misschien alsof ik soms last heb van opvliegers of zweetuitbarstingen, maar ik heb gewoon te kampen met een overmatige talgproductie… Dat is nog veel erger, hoor!

 

 

Poetsdrang
Haal het er af! NU METEEN! Geloof het of niet, maar ik heb het over make-up. Zodra ik thuis kom, trek ik niet alleen mijn kleren uit, maar moet ik ook zo snel mogelijk die ranzige make-uplaag van mijn gezicht verwijderen. Ik kan het dan opeens he-le-maal gehad hebben met al die zooi op mijn huid. Als ik dan vervolgens helemaal schoon in mijn huispakkie zit, ben ik een zéér blij mens.

 

Gladde beentjes
Ik maak er wel een sport van om producten te gebruiken voor doeleinden waar ze in eerste instantie niet voor bedoeld zijn. De volgende tip kreeg ik van een haarstyliste. Zij smeert namelijk haarolie op haar benen, dus ben ik dat ook maar eens gaan uitproberen. Aanrader! Het ruikt onwijs lekker en het maakt mijn woestijndroge schenen superglad en zacht. 

 

 

Oké ladies, dit was een klein lijstje met een aantal van mijn rare beautygewoonten. Let trouwens op met die haarspray, want ik sta niet in voor de gevolgen als je het per ongeluk in je oog spuit. Gewoon een klein walmpje is voldoende.

 

 

Toedeledokie!

Noëlla

O ja, volg mijn avonturen via Twitter en Instagram (@noellaminnee). Is leuk joh!