The Ultimate Dance Battle komt terug, vanaf zondag 4 maart barst de strijd weer los!

The Ultimate Dance Battle komt terug! Dan Karaty koos weer vijf choreografen met verschillende dansstijlen uit, om met elkaar de strijd aan te gaan. Er worden vijf teams gevormd die iedere week tegen elkaar een battle uitvechten. Lieke van Lexmond presenteert de show weer, samen met haar Belgische tv-collega Sean DHondt.

Dit zijn de vijf choreografen die meedoen:

Hiphopper Vincent Vianen, bekend van het populaire dansprogramma ‘So You Think You Can Dance’ en heeft gewerkt met grootheden als Usher en Kelis,

Belg en Jazz-specialist Michel Froget die de choreografie heeft gedaan van Belle Perez tijdens Eurosong 2006,

Modern choreograaf Min Hee Bervoets, winnaar van de “The Power of Imagination”, een prijs voor choreografisch talent,

Thom Stuart, met specialiteit Ballet en artistiek leider van De Dutch Don’t Dance Division,

Latin choreograaf met Moderne skills Jaakko Toivonen, die het dansgezelschap Compagnie Koorts runt en gastchoreograaf is bij Scapino Ballet Rotterdam.

In de eerste twee afleveringen zien we de audities, waar alleen de topdansers door kunnen naar Dance Camp. De choreografen stellen vervolgens hun eigen dream team samen om de pittige opdrachten goed uit te voeren. Doen ze dit niet, dan lopen ze de kans dat er een danser uit hun team wordt geruild door het winnende team.

Uiteindelijk bereiken alle vijf de teams de liveshows. Daar strijden ze tegen elkaar met maar één doel voor ogen: het winnen van ‘The Ultimate Dance Battle’ 2012.

De winnende choreograaf gaat naar huis met het prijzengeld van maar liefst 25.000 euro en elke danser uit dit winnende team wint 5000 euro.

‘The Ultimate Dance Battle’ is vanaf zondag 4 maart 2012, tussen 20.00 uur en 21.30 uur te zien bij RTL5.

www.rtl.nl/theultimatedancebattle