Al tijden uitverkocht, maar CG! mocht natuurlijk niet ontbreken bij het concert van Adele in Amsterdam!

En gelukkig was ik erbij, want wát een performance!

Een tijdje geleden interviewde ik Adele (lees het artikel in CG! 88, nú in de winkel!) en toen was ik al helemaal weg van haar. Heerlijk relaxed, geen spoortje attitude te bekennen. Eigenlijk is Adele best onzeker. Ze vertelde me dat ze superzenuwachtig is voor ieder optreden. Daar moest ik gelijk aan denken bij het concert (8 april, Paradiso, Amsterdam).

Maar ze kletste honderduit tijdens haar show. Over haar hond, haar moeder en een wild feestje van een paar avonden geleden. Met na ieder verhaal een schaterende lach, waar ze dan gelijk zelf weer van schrikt. Die podiumangst zie je wel een beetje, wanneer ze nerveus met een pluk haar speelt tijdens het zingen. Maar dat zingen (‘Someone like you’) is dan wel gelijk een héle mooie song, die alleen Adele zo geweldig kan zingen. Kippenvelmoment! En juist doordat ze ook onzeker is, en zich daar niet voor schaamt, is ze wat mij betreft de stoerste vrouw in de muziekwereld right now!


In een propvolle Paradiso genoot iedereen van de show. Een enthousiaste fan kreeg een knuffel en kus van Adele, ze reageerde heel blij op het doosje stroopwafels dat een andere fan voor haar had meegenomen. Maar zingen zonder microfoon/versterking, zoals iemand uit het publiek vroeg? Dát durfde ze dan weer niet.

Voor Paradiso stonden súperlange rijen en de tickets gingen op Marktplaats voor 300 euro weg. Een hele berg geld, dus het was voor die mensen wel jammer dat ze maar anderhalf uur speelde. Ik had de hele avond wel naar haar kunnen luisteren!

Liefs,
Sara (entertainmentredacteur CosmoGIRL!)

Check hier een filmpje van Adele met ‘Turning Tables’: