Lisanne heeft haar studiekeuze gemaakt!

Een vervolgstudie: de één heeft nog drie jaar de tijd om er over na te denken, maar de ander moet dit jaar al kiezen. Ik hoor bij de laatste groep. Momenteel zit ik in mijn examenjaar Gymnasium en iedereen uit mijn klas bezoekt al opendagen en er worden veel gesprekken gevoerd over volgend jaar. Want ja, dat wordt het jaar dat we gaan studeren, op kamers gaan en dat we volwassen worden.

Veel mensen om me heen vinden een keuze maken supermoeilijk, het is natuurlijk best een belangrijke keuze. Voor mij was het gelukkig niet zo lastig.

Al sinds ik een klein meisje was, wist ik zeker dat ik ‘iets’ in de mode wilde doen. Nu heeft dat ‘iets’ een concrete vorm gekregen. Al een tijdje had ik een studie in mijn hoofd, maar nu weet ik het zeker. Ik wil volgend jaar International Fashion & Branding studeren aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI).

Het AMFI biedt drie verschillende richtingen aan (zowel nationaal als internationaal):

* Fashion & Design
Bij deze richting leer je alles over vorm, kleur, materiaal en techniek, maar ook over de maatschappelijke, ecnonomische en culturele achtergronden van mode.

* Fashion & Management
Hierbij leer je de mode-industrie tot in detail kennen en word je opgeleid als manager.

* Fashion & Branding
Gaat in op het ontwikkelen van een concept en de communicatie van een modemerk.

Op dit moment lijkt het me erg leuk om bij een tijdschift als fashioneditor te werken, maar een baan bij een PR agency of een trendbureau lijkt me ook heel leuk. De tijd zal het leren!

Lijkt jou deze studie ook wel wat? Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op Amfi.nl.

Of weet je al wat je wil studeren?

Lots of love,

Lisanne