Vorige week was heel modeminnend Nedeland weer te vinden op de 16e editie van de Amsterdam Fashion Week en ook blogger Lisanne had het geluk daar bij te mogen zijn.

Met een paar uitnodigingen in mijn mailbox, was de keus moeilijk… maar ik heb gekozen om samen met Roos (ook blogger voor CG!) naar The Green Fashion Competition te gaan. En ik heb geen moment spijt gehad van deze keuze.

Op jullie ook een beetje mee te laten genieten, heb ik onwijs veel foto’s gemaakt.

The Green Fashion Competion is een wedstrijd voor ondernemers in de mode-industrie, zowel voor individuen als voor teams. Het doel is het vinden van talentvolle ondernemers, die ‘groene’ mode maken.

Dat betekent dat de kleding gemaakt wordt met behoud van biodiversiteit en goede kwaliteit. Green Fashion is een opkomende trend in de mode wereld, dus is het super goed dat ze een wedstrijd organiseren voor designers die gebruik maken van eerlijke producten.

De show begon met de collectie van Elsien Gringhuis, die vorig jaar deze wedstrijd heeft gewonnen. Haar collectie was minimalistisch, ook wel clever simplicity genoemd. Het bestond uit gebroken witte, zwarte en groene items. Haar collectie was niet mijn stijl, maar er zaten wel mooie items tussen, zoals het zwart witte jasje op de tweede foto.

Na deze show, begon de echte wedstrijd. Deze werd opgedeeld in twee categorieën. Categorie 1 bestond uit de volwassen ondernemers en categorie 2 bestond uit de jonge ondernemers. Beide categorieën hadden verbazingwekkend mooie stukken.

Eerst was het de beurt aan categorie 2, die bestond uit Carrie Parry, ZAGB, Oh my bag and Narelle Dore. Ik heb van bijna elke designer een foto voor jullie uitgezocht, behalve van Oh my bag, aangezien ik daar helaas geen goede foto van heb kunnen maken.


Prachtige kleurcombinatie: lime groen met grijs, en heb je het haarbandje al gezien? Too cute!


Mooi gemaakt pakje, van handgemaakt knitwear. Die techniek… wauw!


Onwijs leuk jurkje, helemaal gemaakt van deze draadjes.

Toen was het de beurt aan categorie 1, die bestond uit STAT divisions, L’Herbe Rouge, SPRB and Studio JUX. In dit geval heb ik geen foto van L’Herbe Rouge, maar gelukkig wel van de andere drie, die zeker de moeite waard zijn.


Mooi off wit, helemaal hot deze zomer, en die geweldige hoed kan je beschermen tegen de hitte!


Het gebruik van de verschillende stoffen, die je doen denken aan de natuur, is erg mooi.


Mooi klassieke outfit, heel mooi afgewerkt.

De winnaars waren Carrie Parry en Studio JUX. Zij hebben geld gewonnen, waarmee zij hun onderneming uit kunnen breiden. Ik ben het hier helemaal mee eens en ik gun het hen van harte!

Ben je nou benieuwd wat ik droeg en hoe het verder was? Lees dan aanstaande donderdag de blog van Roos! Kun je nou echt niet wachten? Neem dan even een kijkje op mijn blog www.fashionableandme.com

Lots of love,
Lisanne