Lees meer!

Hey lieve Cosmogirls!

Ik had een superleuke en drukke week vol met fashion. Voor mijn werk had ik twee trainingen over Colour & Trends en Styling & Shapes. Super interessant! We leerden er te herkennen welke lichaamsvorm iemand heeft. Je hebt verschillende vormen zoals een peer, appel, trechter of zandloper figuur. Heel leuk om dat te herkennen bij iemand! En ook heel handig want niet alles staat bij een bepaald figuur. Ook leerden we over welke kleuren bij iemand staan en welk kleur type je bent. Je hebt het zomer-, lente-, herfst- en wintertype. Zo kun je precies onderzoeken welke kleuren het beste bij jou staan! Je kijkt dan vooral naar je kleur ogen, huidskleur en kleur haar. De trainingen waren superhandig voor mijn Modestyling opleiding aan het Artemis.

Shapes & Styles training

Ook werd ik uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling Fair Fashion Lab in het Humanity House in Den Haag. De opening begon met speeches over de ramp in Bangladesh vorig jaar, het was op die dag precies een jaar geleden (24 april 2013) dat daar een kledingfabriek in het Rana Plaza instortte. 

Verschillende ontwerpers, kunstenaars en onderzoekers deden mee aan deze tentoonstelling. Zij laten verschillende invalshoeken zien en hoe ze op hun eigen manier iets met fair fashion willen doen. Dit zijn Monique van Heist, Arne Hendriks, Hilde Roothart, spac&matter, tinkebell en Natascha van der Velden. Als je geïnteresseerd bent, moet je echt een kijkje nemen want je staat echt stil over waar je kleding vandaan komt? Het zet je aan het denken: hoe kan het eerlijker? En wat kunnen wij samen eraan doen? Het was best heftig om de beelden en verhalen te zien en te horen en het is zeker een eye opener! Ik vind het heel goed dat deze tentoonstelling er is.

Er is ook een filmpje gemaakt van de opening (je ziet mij een paar keer voorbij komen, hihi), dan krijg je een goede indruk van de tentoonstelling. Kijk ’m hier:

Voor meer informatie kan je de website bezoeken.

Fair Fashion Lab opening in het Humanity House.

Maar deze week was het ook superlekker weer dus ben ik een paar keer naar het strand geweest. Lekker ijsjes eten met mijn schoonzusje!

Spikkel ijsjes en Pina Colada cocktails in Scheveningen, yums!

En… natuurlijk was het tijd voor Koningsnacht! Ik ging Den Haag in en wij vermaakten ons prima met drankjes en mensen kijken. Op Koningsdag ging ik lekker lunchen op een terrasje in Kijkduin! Wat hebben jullie voor leuks gedaan?

Spreuk van de week:
Gather up all your scattered dreams & build the life you love..

Hele fijne vakantie, geniet ervan en tot volgende week!

Liefs, Anouk Emilie

En pssst… volg me op Instgram (@anoukemilie) voor dagelijkse updates! Kijk ook op Facebook (https://www.facebook.com/anoukemilie) en mijn eigen blog (http://anoukemilie.blogspot.nl).