Marije op de catwalk.

‘Zou je misschien mee willen lopen in de afstudeershow van de mode academie?’ die vraag kreeg ik te horen toen ik door de stad liep. Natuurlijk een overbodige vraag want wie zegt daar nou nee tegen?

Zo stond ik de dag erna voor de mode academie om kleding door te passen. Twee uur, vier ontwerpers, tien kledingsetjes verder en met een big smile stond ik weer buiten.

En toen was het zo ver. 9 uur ’s ochtends stond ik voor het gebouw waar de show zou plaats vinden. Na alle modellen te hebben ontmoet moest ik nog even een snelcursus catwalk-les volgen, aangezien ik nog niet zoveel ervaring had. Bij het zien van de enorme zaal kreeg ik al een kriebel in mijn buik, maar na vier moeilijke choreo’s werd ik toch echt wel een beetje nerveus.

En toen was het zover, met prachtige kapsels en make-up werden we backstage klaargestoomd. Na een paar lagen make-up erbij en een flinke danssessie zodat je lekker loskwam was het zo ver.

Na de eerste paar stappen op de catwalk was gelijk mijn nervositeit weg, wat best gek is want 600 paar ogen op je gericht is niet niks!

Na een geweldige adrenaline kick had ik alleen nog maar zin om op de catwalk te lopen. De drie rondes verliepen gelukkig foutloos want de gedachte dat je daar plat gaat is toch niet zo fijn..

Aan het eind van de avond naderde de finale, en het gerucht ging dat zelfs Viktor & Rolf in de zaal zaten! Het werd een spetterend einde en de sfeer was niet meer te houden!

Met blaren op mijn voeten ging ik uiteindelijk naar huis. Het was een ervaring om nooit te vergeten!

Lots of love,
Marije

Fotografie: Christiaan van Doesburg.