De modeshow van het jaar in Arnhem? De Artez Graduation Show! Marije was erbij, samen met mede-CG! blogger Roos!

De Artez Graduation show is altijd dé modeshow van het jaar in Arnhem. De 1e, 2e en 3e jaars studenten van de kunstacademie showen hier hun creaties, en de 4e jaars laten hier hun eindexamen stukken zien.

Vorig jaar had ik erin meegelopen, maar omdat ik nu bij een modellenbureau zit moest ik hem helaas overslaan.

Wel leek het mij daarom super leuk om eens een modeshow vanuit het publiek te zien, in plaats van erin mee te lopen! Daarom had ik met Roos afgesproken, mijn collega blogger voor CG!

Aangekomen op de locatie, een grote oude fabrieksloods, konden we gelijk een plekje Front Row in beslag nemen. In tegenstelling tot andere academies vind ik de collecties van Artez altijd wat draagbaarder. Ze gebruiken niet hele experimentele vormen, maar ze gaan voor de kwaliteit en het lichaam als uitgangspunt.

Ook dit jaar kon je dat weer goed zien. Ik vond het geweldige kleding en sommige stukken zou ik ontzettend graag in mijn kast willen hangen!

Wat ik heel leuk vond is dat elke ontwerper zo zijn eigen stijl heeft gevonden. Niets was hetzelfde. De collecties gingen van sporty naar casual-chique. Ik heb mijn hele camera volgeschoten, maar helaas zijn niet alle foto’s even scherp geworden.

Toch heb ik hier een kleine selectie voor jullie! Morgen kunnen jullie het vervolg zien van Roos!

Liefs,

Marije