Ying Visser (15) woont in Uithoorn en zit daar in de derde klas van het gymnasium. Haar bijnaam? Oprah! Niet zo vreemd dus, dat ze gaat bloggen over liefde, vriendschappen en andere innergirl-kwesties.

Als je in je geschiedenisboek kijkt zie je zowat alleen maar mannen. Waarom? Omdat mannen simpelweg de geschiedenis geschreven hebben. Misschien is het daarom tijd dat er wat meer echte heldinnen komen die geschiedenis gaan schrijven. En dat begint bij jou.

Neem een voorbeeld aan Laura Dekker, zij wilde op 14 jarige leeftijd als zeilsoliste de wereld rondreizen, of Nicolien Sauerbreij die vorig jaar tijdens de Olympische Winterspelen goud haalde en wat dacht je van Esmée Denters die via Youtube een platencontract kreeg van niemand minder dan Justin Timberlake. Zo kan ik er nog wel meer opnoemen, maar daar word je ook niet veel wijzer van. Want, wat is eigenlijk een held? Moet je daarvoor superkrachten hebben a la Mega Mindy en een super flits pakje? Nee, het gaat erom dat als je de wereld wilt verbeteren of iets wil meegeven voor later, en dat begint bij jezelf. Het is natuurlijk fijn als je goed bent in sporten of als je een speciaal talent hebt. Maar ook zonder kan je de wereld een handje verder helpen.

Zelf ben ik een aantal jaren geleden in China geweest, mijn geboorteland. Daar heb ik goed het verschil gezien tussen arm en rijk. Ik besefte toen pas hoe goed ik het in hier in Nederland heb en ik eigenlijk iets terug wilde gaan doen voor de arme mensen in de wereld. Geschiedenis schrijven kan doordat je andere mensen helpt of een belangrijke prestatie levert in het sporten. Uiteindelijk gaat het er ook om dat je jezelf goed bij de daad voelt en je er gelukkig bij voelt. Dus wil je iets terug doen voor de wereld? Wil jij een verandering maken in deze wereld? Sta dan op uit je luie stoel en trek de wijde wereld in. Misschien zien we jou dan later wel als heldin in de geschiedenisboeken. 😉