Ying ziet de lol van blunders in!

Het moment dat je uitglijdt over een bananenschil. De momenten dat je een grote boer laat tijdens de eerste date. Of het moment wanneer er wc-papier onder je schoenen blijft haken: allemaal van die gênante momenten, die je liever aan je voorbij zal laten gaan. Stiekem hoop je dat het een ander zou overkomen, maar niet jezelf.

Bij de meeste meiden is de jongen de oorzaak van de blunder. Af en toe leiden die toch wat af. Zelf heb ik de typische blunder hiermee begaan: ik was aan het wandelen met een vriendin, zie een leuke jongen voorbijkomen en doordat ik bleef lopen knalde ik tegen een lantaarnpaal aan. De leuke jongen kon ik vergeten en ik had meteen de volgende dag een dikke bult op mijn hoofd.

Het leuke is altijd dat we het liever nooit bij onszelf zien gebeuren, maar wel graag bij een ander. Graag dan misschien ook weer niet, maar als een ander een blunder begaat lach je er toch sneller om dan wanneer je zelf de blunder maakt. Zo liet een klasgenoot toen het dood stil was in de klas een hele luide boer, iedereen draaide zijn hoofd om en keek haar aan. Uiteindelijk lachten we er allemaal om en de jongens applaudisseerden zelfs voor haar.

Als je dan weer eens een blunder begaat, is het beste advies gewoon om je eigen blunder te lachen. Blijven lachen, zelfs als je met je high heels de trap af dendert, je tegen een glazen deur aanloopt of je weer eens duwt in plaats van trekt aan de deur. Want wie het laatst lacht, lacht het best.

Zonnige liefs,
Ying

Foto: MTV.nl