Merel is verslaafd!

Je hebt van die zaken die echt een kwestie zijn van love’ em or hate’ em. Neem nou musicals. Bij het woord alleen al krijgt de helft van mijn vriendinnengroep spontaan kotsneigingen.

De andere helft daarentegen, de helft die Glee-verslaafdis en alle HSM-films mee kan praten, begint op slag te kwijlen als je erover begint. Ik moet toegeven dat ik mezelf moet indelen bij die laatste helft…

Afgelopen dinsdag mocht ik een dagje meelopen achter de schermen van de musical Zorro, op de eerste draaidag in de stadsschouwburg Tilburg (als je goed zoekt, kun je best wat leuke stages regelen!).

Wát een enorme hoeveelheid werk komt er kijken voor een drie uur durende voorstelling zeg. Twee hele dagen en een nacht opbouwen van het decor, een verzameling wasmachines en strijkijzers in de gang om de kleren te strijken voor en na de show, en er leken tientallen mensen te zijn die in de weer waren met pruiken, make-up, haren, etc.

Na de hele dag achter mijn meeloopmannetje aangelopen te hebben en vooral heel veel opgestoken te hebben was het tijd voor the real business. Een laatste warming up van de zangers, de dansers, het orkest, en de zoveelste podiumcheck later was het zover. Na deze zeer interessante dag bekeek ik het resultaat van dagen opbouwwerk, en weken durende zoektocht op tv, en een maandenlange voorbereiding, in een drie uur durend spektakel van zang, dans, muziek, en toneel.

Drie uur van liefde, haat en verdriet, maar ook vooral van humor. Het was een geweldige voorstelling, die ik iedereen kan aanraden. Nou ja, iedereen.. Laten we zeggen degenen die tot de love’ em-groep behoren dan. Degenen die ook van Glee en ‘gezeik’ houden, zeg maar.

Enjoy!

Liefs,

Merel

Afbeelding van http://zorrodemusical.clubs.nl/