Voor meiden in de groei is het natuurlijk helemaal niet verstandig om af te vallen en bezig te zijn met diëten, maar af en toe is het wel goed om stil te staan bij de vraag wat je allemaal in je mond stopt.

Heb je het geluk dat je alles kunt eten zonder ook maar een grammetje aan te komen? Dan sta je er waarschijnlijk niet vaak bij stil dat ongezond eten slecht is voor je lichaam. Maar ook al ben je superslank en zie je het aan de buitenkant niet; suiker, vet en koolhydraten laten wel hun sporen achter aan de binnenkant van je lichaam.

Afgelopen dinsdag ging ik naar de Weight Watchers-presentatie die in het teken stond van hun nieuwe aanpak. De nieuwe aanpak is gericht op het feit dat wij elke dag superveel verleidingen krijgen voorgeschoteld, kijk maar eens om je heen wanneer je in de tram of in de bus zit: wedden dat je ontzettend veel reclames voor patat, burgers, koek en snoep ziet?

De nieuwe aanpak van Weight Watchers gaat ervan uit dat we in een toxische (giftige) omgeving leven waarin te veel vette happen en andere ongezonde voeding worden gepromoot. Wist je dat een hongergevoel zelfs kan worden uitgelokt door geur, smaak of zelfs alleen al door te kijken naar eten?

En nog een aantal food facts op een rij:
* Volkorenpasta is beter als pasta van witmeel
* Volkorencrackers is een gezondere keuze als knäckebröd
* Zoute stokjes zijn minder slecht als chips
* Eet altijd aan tafel. Als je je laat afleiden tijdens de maaltijd, merk je niet dat je vol zit.

Sta af en toe dus stil bij wat je eet en kies een keer voor een appel in plaats van die chocoladereep. Maar af en toe een patatje mag best hoor, dat eet ik vanavond toevallig ook ;-)!

Liefs,

Anne

Bron: Weight Watchers De Nieuwe Aanpak