Waaaaah!!!

School kan hartstikke leuk en gezellig zijn, dat weet ik. Maar op het moment dat de afronding van projecten, verslagen, opdrachten en tentamens allemaal in dezelfde 2 weken plaatsvinden, ga ik er liever niet, dan wel naartoe.

Laat ik me nou net in die 2 helse weken bevinden. Hele dagen ben ik bezig met het afronden van verslagen en leren. Ik heb geen tijd meer voor ontspannende dingen en mijn hoofd is een warboel van verschillende vakken. Een chaos dus, maar wat heb je hier nou eenmaal aan?

Je kunt veel beter presteren met een leeg en opgeruimd hoofd. En daarom ben ik voor jullie, en een beetje voor mezelf, op zoek gegaan naar een aantal manieren om dat overvolle koppie leeg te maken: 

[1] Sporten! Mijn nummer één advies. Wanneer je je rot rent, denk je niet aan al die tentamenstof die je nog moet leren. Ik weet het uit ervaring, want het enige waar ik nog aan kan denken als ik 5 km aan het rennen ben, is of ik die extra paar meters nog wel ga overleven. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dit ook geen top-gedachte is, maar na zo’n blokje om is je hoofd in ieder geval wel weer leeg!

[2] Lijstjes: het beste medicijn tegen een rommelig hoofdje! In drukke periodes is mijn kamer bezaaid met losse papiertjes waar allemaal to do-lijstjes en planningen op staan. Doordat je jouw bezigheden ordelijk op papier zet, ontstaat er ook daarboven orde.
Extra tip: Maak voor iedere dag één lijstje, en maak ze ook alvast voor de dagen die nog komen moeten. Zo weet je waar je op dat moment bent qua leerstof en weet je wat je de volgende dagen nog moet doen. Opgeruimder kan niet!

[3] Lees een spannend boek of kijk een romantische film. Doordat je je focust op een wereld ver weg van je deadlines, vergeet je even alles om je heen. Hierdoor denk je eens aan iets anders dan dingen die stress veroorzaken, en wordt je lekker relaxed. Voor de komende paar uur kan jij er weer tegenaan.

[4] Shoppen! Dit zal niet iedereen helpen, maar voor mij is het een wondermiddel.  Hersenloos winkel in, winkel uit. Op automatische piloot leuke shirtjes uit de rekken trekken en tot de conclusie komen dat die net weer iets anders zijn dan de shirts die je al hebt. Jij hebt op dat moment veel belangrijkere kwesties aan je hoofd dan dingen die ook maar iets met school te maken hebben. En als je klaar bent met shoppen, heb je niet alleen leuke nieuwe shirtjes, maar ook een ontspannen gevoel.  

Doe je best voor school, maar geef jezelf ook de kans om te ontspannen. Door een balans tussen deze twee dingen te vinden, zit jij een stuk lekkerder in je vel. Laat die tentamens maar komen! 

Tot volgende week! 

Liefs, 
Bente