Lees hier haar nieuwe blog

Vorige week vertelde ik jullie over mijn backpak-budgettips. Ik hoop dat ik jullie een beetje nieuwsgierig heb gemaakt, want deze keer zal ik in geuren en kleuren vertellen over de vakantie zelf!

Kon dat dan niet meteen? Nee, dat kan niet. Ik hoor jullie nou eenmaal nieuwsgierig te houden 😉

Daarom 'nu pas' een blog met mijn mooiste herinneringen van mijn trip door Europa op een rijtje. Niet kris kras door elkaar, ik hou niet van rommelig. Per stad één herinnering!

 

Ah, het romantische Parijs. Mijn mooiste herinnering was niet het moment dat de lichtjes ’s avonds aansprongen op de Eiffeltoren, en ook niet de nachtelijke wandelingen langs de Seine. Mijn mooiste, of misschien wel grappigste herinnering is een tikkeltje vreemder. In iedere grote stad zijn bedelaars te vinden, maar de bedelaarster die ik zag op een zonnige middag was toch wel heel origineel. Zij had namelijk geen hond of kinderen als metgezel, maar een konijn. Ja, echt waar. En het konijn werd nog op zijn wenken bediend ook. Inclusief waaiertje en een massage. Kennelijk vond dat beestje het wel best, want hij bleef heel braaf zitten. Zou ik ook doen.

Op naar Pisa! De mooie momenten waren hier schaars, omdat we er maar één nachtje bleven. Maar ik moet toch wel zeggen dat een upgrade krijgen naar een ander hotel, omdat ons huidige hostel onder water stond, best een mooi moment was.

Door naar het bruisende Florence. De herinnering die ik aan deze stad heb, is misschien wel de beste van de hele vakantie. Het moment dat we met een afhaalpizza op een grote berg zaten, en de zon onder zagen gaan met een prachtig uitzicht, zal ik nooit meer vergeten. Kippenvelmomentje verzekerd.

Om eerlijk te zijn, vond ik Rome flink tegenvallen! Niet alleen omdat het bloedheet was, maar ook omdat veel bezienswaardigheden in de stijgers stonden. Degene die heeft bedacht om in hartje zomer restauraties te plannen vind ik behoorlijk dom. Mijn mooiste herinnering was dan ook het moment dat ik vanuit de hitte mijn heerlijke koude hotelkamer binnenliep. Opnieuw een kippenvelmomentje verzekerd. Letterlijk.

Van het drukke Rome naar Ljubljana. Een oase van rust die zeer gewaardeerd werd. Mijn mooiste, ofwel lekkerste herinnering? Het moment dat we na een week lang pizza en pasta een heerlijke hamburger met friet voor onze neus kregen. Al dat deeg kwam onderhand mijn neus uit! O, en de heerlijke koelte was ook meer dan welkom!

Zagreb, iets groter dan Ljubljana maar nog steeds veel rustiger dan het drukke Rome. Een prachtige stad met gebouwen die net uit een sprookje lijken te komen. Op deze plek hebben we ontzettend veel andere backpackers ontmoet en veel verhalen met elkaar uitgewisseld. Dat was dan ook meteen mijn mooiste moment. Gewoon met zijn allen samen zijn. Iedereen heeft zijn eigen interessante verhaal en dat maakt het leuk. 

Lake bled is een van de mooiste meren van Slovenië. Een must see als je een bezoekje brengt aan Oost-Europa. Alleen al het zien van dit meer, zo helderblauw, zal ik nooit meer vergeten. Toch was mijn dierbaarste moment het tijdstip dat mijn kamergenoten eindelijk stil waren. Slapen op een slaapzaal met zes dronken jongens is niet aan te raden als je een goede nachtrust wilt hebben. Al moet ik zeggen dat een duik in dat helderblauwe water wel heel veel goed heeft gemaakt.

Onze laatste stop, Wenen. Een prachtige stad. Maar omdat we al zoveel steden gezien hadden, was het heel moeilijk om nog onder de indruk te zijn van een gebouw. Wel was ik ontzettend blij met het feit dat er ook een mooie dierentuin zat. Waar ik nog blijer mee was? Dat ik maar de helft van het kaartje hoefde te betalen door me jonger voor te doen dan ik was. Klein zijn heeft af en toe wel zijn voordelen.

Maar als ik eerlijk ben, is de allermooiste herinnering van mijn trip het backpacken zelf. Heerlijk suffen in de trein, mooie plekjes ontdekken, nieuwe en interessante mensen ontmoeten en bovenal het avontuur. De zomer van 2014 zal ik niet snel meer vergeten. Hoe was jullie zomer?
 

Benieuwd naar Bente's vakantiefoto's? Bekijk ze in de fotogalerij hieronder!