Lees meer…

Jij en je vriendje zijn een tijd lang happy in love geweest, maar tijden veranderen en jij bent van je roze wolk afgedonderd. Je hebt geen vlinders meer, wordt niet meer warm van zijn glimlach en eigenlijk vind je het helemaal niet erg als je hem twee weken lang niet ziet. En dan kom dat rotmoment: je maakt het uit. Jij verdrietig, hij verdrietig. Honderden huilbuien en bakken ijs verder, is het tijd om je leven weer op te pakken. Maar hoe lijm je jouw net gebroken hartje?

Friends are to cure.
Jouw vriendinnen weten precies hoe jij bent en wat je voelt. Zij weten heel goed hoe ze van jou weer een vrolijke meid kunnen maken! Zorg er dus voor dat je constant omringd bent door je best friends. Ze leiden je niet alleen af, maar zorgen ook weer voor de lachbuien die je zolang hebt gemist.

Begin met iets nieuws!
Die rotperiode wil je het liefste zo snel mogelijk vergeten. Het wordt tijd dat je, je oude leven achter je laat, en plaats maakt voor de nieuwe jij! En wat helpt nou beter dan iets nieuws? Doordat je dingen gaat doen die je nog nooit hebt gedaan, sluit je dat oude leventje makkelijker af. Start eens met gitaarles, begin met een nieuwe sport, start met fotograferen of ga iets anders creatiefs doen zoals tekenen. Het belangrijkste is dat je iets doet wat je gelukkig maakt.

Uitgaan! 
Je hebt lang genoeg op die bank gezeten met jankfilms en chocoladerepen. Kom er eens vanaf en ga wat lol maken! De discotheek of een leuk feest is ideaal om even alles om je heen te vergeten. En wie weet zijn er wel leuke jongens op dat feest, die heel graag met jou een drankje willen delen. Door deze aandacht weet je dat je er mag zijn en word je weer zeker van jezelf.

Heel cliché, maar het lost alle problemen (tijdelijk) op: shoppen.
Al je oude kleren in de kast brengen oude herinneringen op. Dat ene shirtje had je aan op jullie eerste date, die schoenen droeg je tijdens jullie eerste avondje uit en die haarband had je in tijdens jullie eerste kus. Van die herinneringen word je alleen maar verdrietig. Het wordt dus tijd dat je nieuwe herinneringen gaat maken met een nieuwe outfit! Ga samen met een vriendin op jacht naar die nieuwe kleren en ga voor een outfit die past bij de nieuwe jij!

Een break-up is nooit leuk. Voor mij voelde het werkelijk waar alsof ik dood ging. Gun jezelf die huilbuien, maar smijt na een tijdje die tissues weg en werk aan de nieuwe jij. Misschien kun je het je nog niet voorstellen op dat moment, maar je wordt weer gelukkig. Of dat nou met jezelf is of met een andere leuke jongen!