PRIMARK <3

Ik beken. Ik ben nog een groentje. Een nieuweling in het shopwalhalla genaamd Primark. Ik heb er honderden reclames van voorbij zien komen, vele advertenties meerdere keren op internet gezien en zo af en toe loop ik langs de etalages. Nooit heb ik erover nagedacht om daadwerkelijk naar binnen te gaan. Lees: hysterische vrouwen, geduw, getrek en drukte. Héél véél drukte. Maar diep van binnen wist ik dat de dag ooit zou komen. En die dag was vandaag. Ik zette mijn voeten voor het eerst over de drempel van de immens populaire winkelketen. Kom maar op!

Het afschuwelijke beeld van hysterische vrouwen die vechtend om het laatste kledingstuk aan elkaars haren trekken verdween als sneeuw voor de zon op het moment dat ik een stap in de winkel zette. Vechtende meiden waren er niet te zien. Ik hoorde zelfs geen gekibbel op de winkelvloer. Bij de kassa’s stonden geen enorme rijen en een kledingstuk passen kon gewoon in een pashokje in plaats van voor een random spiegel waar iedereen je in je ondergoed kan zien.

Ik greep een grote mand – alsof ik boodschappen ging doen in de supermarkt. Ik vroeg me af waarom we die überhaupt nodig zouden hebben, maar mijn vriendin verzekerde me ervan dat dat best nog eens handig uit kon komen. En ze had gelijk. Winkelen in de Primark voelt daadwerkelijk als boodschappen doen in een supermarkt. De shirtjes van €3 lagen voor het grijpen en een prachtige trui voor maar €8 was doodnormaal. Zo slecht was het hier nog niet!

En dus gooide ik mijn mandje vol alsof mijn leven ervan af hing. Een leuk shirtje hier, een jumpsuit daar, héél veel sokken en doe er ook maar meteen een Winnie-the-Pooh onesie bij. Ja, je leest het goed. Ik ben een enorme fan van Disney, en met name van Winnie. Zo’n lief, dik, rond en knalgeel wezentje valt niet te haten. Onmogelijk. En dus stond ik een paar minuten later grijnzend in een Winnie-the-Pooh pak, met een lachkick van mijn vriendin als gevolg. Deze suit is gewoon gemaakt voor mij, en ik doe hem lekker nóóit meer uit.

Conclusie? Ik heb een nieuwe tweede grote liefde. Stiekem is het mijn eerste, maar mijn vriend leest mee (love you). Veel moois voor een prikkie, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. En ook al ging ik voor een feestjurkje en stapte ik de winkel uit zonder… Mét een Winnie onesie was mijn shopping-dag zeker geslaagd. De volgende keer ga ik voor Winnie sloffen.