Wat is haar top 3?

Veel meiden zijn verslaafd aan shoppen en hoewel ik ook graag ga shoppen met vriendinnen, ben ik het meest te vinden in boekenwinkels.

Lezen is een grote verslaving. Ik kan geen boekwinkel verlaten zonder nieuwe boeken in mijn tas. Het is dan ook niet gek dat ik door mijn vrienden en vriendinnen als een bibliotheek word beschouwd. Vooral in de zomervakantie maakt mijn kleine bibliotheekje overuren. En dat is ook niet raar, want deze tijd van het jaar is het meest geschikt om te lezen. Lekker op het strand, op een terrasje of gewoon in de tuin.

Speciaal voor jullie heb ik een top 3 samengesteld van mijn favoriete boeken all time. Laat die leeszomer maar komen!

The Fault In Our Stars

Deze keuze is vast niet verassend voor jullie, want het is echt een topboek. Het verhaal gaat over een meisje en een jongen (hoe kan het ook anders) die elkaar ontmoeten bij een steungroep voor kankerpatiënten. De liefde die ze voor elkaar hebben en het gevecht tegen kanker maken het een bijzonder verhaal. Hoewel de film prachtig is, vond ik het boek toch een stuk beter. John Green heeft een geweldige schrijfstijl die je nog lang bij zal blijven. Het geeft een extra dimensie aan het boek. Ik kan niet ontkennen dat ik vele tranen heb gelaten tijdens het lezen.

Schim En Schaduw

Een wat onbekender boek dat pas sinds kort in de winkels ligt. Wanneer je van De Hongerspelen houdt, zal je dit boek zeker leuk vinden. Het speelt zich af in het oeroude Rusland waar al jaren een oorlog woekert tussen verschillende gebieden. En dan is er ook nog de onzee, een zwarte vlakte met verschrikkelijke monsters die het westen en oosten van het land splijt. Een meisje genaamd Alina ontdekt dat ze een speciale gave heeft. Een gave die het land kan redden of vernietigen. Wauw, wat is dit boek spannend! De wereld die beschreven wordt door de schrijfster is zo realistisch, evenals de personages. O, en ook in dit boek zit een liefdesverhaal verwerkt. Reden genoeg om het te gaan lezen dus!

Ontaard

Een boek dat even niks te maken heeft met liefdesrelaties, maar met een familie die uit elkaar gescheurd wordt door de ontvoering van een meisje. Ik ga niet veel verklappen over het verhaal, dat zou namelijk zonde zijn. Het enige wat ik je wel kan vertellen is dat dit één van de spannendste thrillers is die ik ooit gelezen heb. Aan het eind van het boek stond ik werkelijkwaar perplex. Als je ervan houdt om op het puntje van je stoel te zitten is dit zeker een aanrader.