Bente’s confessions!

Heb je weleens gevraagd aan mensen wat hun eerste indruk van jou was? De uitkomst is vaak heel interessant. Ik kreeg te horen dat ik altijd zo boos kon kijken, dat ik een tutje was, of dat ik er heel verlegen uit zag. Het grappige is dat ik helemaal niet zo ben. Ik ben een megagestoord kind, alles behalve verlegen en kan me soms gedragen als een enorme vent. Wat nou tutje?

 

Mijn punt is dat mensen zich altijd anders voordoen dan ze zijn en ook ik doe dat. Ik moet er niet aan denken dat mensen zouden weten hoe insane ik kan zijn, als ik in mijn eentje sta te dansen in een lege kamer. Maar als ik eerlijk ben, vind ik die rare dingetjes aan mensen juist zo leuk. Die kleine geheimpjes, die je het liefst niet wil delen met de rest van de wereld, maken wie je bent. Dus waarom zou je ze verbergen? Daarom, speciaal voor jullie, mijn confessions op een rijtje.

 

Ik lijk misschien heel stoer tijdens het kijken van een horror movie. Mijn ogen strak gericht op het scherm en geen enkele keer gil ik. Maar op het moment dat die enge film eindelijk afgelopen is, moet ik minstens een half uur naar een film à la Disney kijken om een beetje te kunnen relativeren. Ik kijk zo’n twaalf keer in een minuut over mijn schouder, uit angst dat het meisje uit The Grudge voor me staat. En op het moment dat ik het licht uit moet doen op mijn kamer om te gaan slapen, spring ik als een bezetene op mijn bed. Uit angst dat ik anders aangevallen wordt door zo’n eng wezen. Heel dapper, vind je niet?

 

Soms, als het die periode van de maand is, of ik er gewoon verschrikkelijk veel zin in heb, kan ik één à twee grote chocoladerepen op een dag eten. Alles wat maar een beetje ruikt of smaakt naar dit goddelijke spul is niet veilig bij mij. Van chocolade-pepernoten en -koekjes, tot brownies en ijs. Ik ben op jacht, en geen enkel product met dit goedje erin, brengt het er ongedeerd vanaf.

 

Het eerste dat ik doe als ik voedsel in mijn hand heb? Naar de houdbaarheidsdatum kijken. Al is het een product dat ik gisteren uit het schap heb gehaald, ik controleer het altijd. Is een pak yoghurt nog één dag goed? Dan krijgt het meteen een enkeltje naar de prullenbak. Geen haar op mijn hoofd die dat nog opeet. En als ik ook maar een bruin plekje op mijn banaan vind, krijg ik regelrecht een inzinking. Ik ben gewoon enorm bang om ziek te worden, en alles wat er maar een beetje verdacht uitziet, komt er bij mij niet in.

 

En dan nog Tell Sell. Ik kan urenlang luisteren naar de gladde praatjes van overdreven knappe mensen die me een product aansmeren. Vaak heb ik niet eens in de gaten dat ik al veel te lang naar dit programma kijk zonder te zappen. Totdat ik wakker word geschud en mezelf afvraag wat ik in godsnaam zo interessant vind aan een blender met honderden functies die geweldige smoothies kan maken.

 

Zo, dat is dat. Een deel van mijn awkward geheimpjes gedeeld met de rest van de wereld. Nu zijn jullie aan de beurt! Schaam je absoluut niet voor die gekke dingetjes die jou uniek maken. Deze maken wie je bent, je hoeft ze echt niet verborgen te houden.