En oude liefde roest niet. Toch?

Elke seconde van de dag is er muziek in mijn leven. Als ik onder de douche mijn favoriete nummers meezing, in de trein richting school zit, mijn huiswerk maak, praatjes zit te maken in de kroeg. En zelfs als ik in de wachtkamer van de dokter zit (al is het dan wel van die vreselijke ouwe meuk).

 

Heb je je weleens afgevraagd hoe je leven eruit zou zien zonder de coolste, mooiste en leukste liedjes ever? Ik in ieder geval wel. Een ware hel en dat laat ik je zien ook.

[*] BEEP BEEP BEEP. Dat is het geluid van de wekker die ik iedere ochtend zou moeten aanhoren, een ware nachtmerrie. Niet meer opstaan met mijn favo nummer, maar met dat verschrikkelijke deuntje. Echt waar, degene die dat bedacht heeft, geef ik hoogstpersoonlijk een trap onder zijn kont. Alhoewel de kans waarschijnlijk groot is dat diegene niet meer leeft, bummer.

[*] De irritaties zouden in een rotvaart toenemen als ik geen muziek meer kon luisteren in de trein. En nee, niet om de reden dat ik dan geen vermaak meer heb. Maar puur om de reden dat ik dan moet luisteren naar de mensen om me heen. Ooit in een coupé gezeten met een ruziënd koppel, een klef
stelletje, een schreeuwende man en een smakkend meisje tegelijk?
Nee? Ik wel en zonder mijn liedjes die dat verschrikkelijke geluid dempen, zou ik echt geen kans van overleven hebben.

[*] Van schoonmaken zal het niet meer komen zonder mijn favo songs. Ik wil mijn kamer niet opruimen zonder dat het deuntje van I want to break free uit mijn speakers knalt. Echt waar, dat vertik ik. Stofzuigen gaat een stuk sneller als je lekker mee kan blèren met dat nummer.

[-] Ooit hardgelopen in stilte? Nou, ik kan het in ieder geval niet. Dat constante gehijg, het dreunen van mijn voetstappen en bovenal, het gehijg van andere hardlopers in mijn nek. Niet bepaald iets dat mij motiveert om door te rennen. Maar zet het nummer Single Ladies van Beyoncé op en ik ren er als een speer vandoor. Hard meezingend of course. Durven die hijgende lopers tenminste niet meer in mijn buurt te komen. Opgeruimd staat netjes.

[*] Of ik nou ruzie met mijn vriend heb, boos ben op een vriendin, of als het die helse periode van de maand is. Mijn muziek is er altijd. Wie weerhoudt me ervan als ik uit boosheid mijn computer wel uit het raam kan smijten? Wie zal me troosten als ik vol zelfmedelijden en een kilo chocola mijn periode
van de maand uitzit? En wie zal er zijn om mijn tranen te drogen als mijn favoriete serie af is gelopen?

[*] Precies, zonder muziek valt niet fatsoenlijk te leven. Het geeft me het gevoel dat ik een power girl ben, laat me rondspringen als een blije gup en troost me als een warme deken. Het is mijn beste vriend, mijn soulmate, mijn grote liefde en heel cliché: datgene waar ik niet zonder kan.
 

Tot volgende week! 

Liefs, 

Bente

 

PS: Wat is jouw favo song top 3? Laat het me weten in de comments!