Lees meer…

Ik ben mega über trots op mezelf. Ook ik ben namelijk op 6 januari (1 januari is zo standaard) begonnen aan mijn goede voornemens. En ik kan met een smile op mijn face zeggen dat ik mijn grootste big ass voornemen nog steeds volhoud: afvallen door gezond te eten. We zijn nu bijna 2 maanden verder, en die 2 maanden lang heb ik de koekjes ingeruild voor fruit, de ongezonde lunches voor heel veel groentes, en de liters ijs voor nog meer groentes. En het resultaat mag er wezen! De eerste vetrolletjes zijn eraf.

Maar, door het koude weer (thank god dat er in ieder geval geen sneeuw ligt) heb ik weinig motivatie gehad om te gaan sporten. Hardlopen is heerlijk in de zomer, maar in de winter rol ik mezelf liever op in een dekentje bij de verwarming. Een bezoekje aan de sportschool is voor mij ook niet weggelegd. Als arme student heb ik daar écht geen geld voor en zeker niet nu ik al die gezonde (duurdere) dingen koop in de supermarkt.

Daarom sprong ik een gat in de lucht toen ik hoorde van blogilates. Een meisje, Cassey heet ze, op je computerbeeldscherm laat door middel van soms net wat te enthousiaste filmpjes zien welke oefeningen je moet doen per dag. Super easy! Maar die gedachte verdween al snel als sneeuw voor de zon toen ik er eenmaal aan begon. Wat een hel!

Oké, zoals ik al zei: het meisje is té enthousiast. Zij doet oefeningen met gemak, inclusief een lach op haar gezicht. Terwijl ik aan de andere kant van het beeldscherm zit te vloeken en keer op keer als een plumppudding in elkaar zak. En alsof het nog niet erg genoeg is, blijft ze maar vrolijk doorpraten over hoe haar kerst is geweest. Hoe doet ze dat?!

Ik heb een behoorlijk uithoudingsvermogen en ben niet het type dat snel opgeeft, maar wanneer ik voor de zoveelste keer kreunend neerval op mijn yoga-matje omdat ik die buikspieroefeningen niet meer volhoud, heb ik de neiging mijn laptop met die übervrolijke fitnisschick uit het raam te gooien.

En dan ben ik nog niet bij het gedeelte gekomen waarin de benen worden getraind. Zo was er een filmpje waarbij ik met mijn benen het gehele ABC in de lucht moest 'tekenen'. Bij iedere letter noemde zij een groente die begon met die letter. Bij de letter F ging ik al kapot. Jullie begrijpen dan vast wel hoe ik me voelde toen ze geen groente meer kon bedenken die begon met een letter p, en ik constant die verschrikkelijke letter opnieuw moest tekenen in de lucht. Killing!

Maar het gevoel ná zo'n work-out is niet te beschrijven. Met verlamde armen, gevoellozen benen, een pijnlijke kont en een trots gevoel ga ik op de bank zitten waar ik voorlopig ook niet meer vanaf kom. Wachtend op de dag dat ik net als Cassey met een smile op mijn gezicht zo'n work-out af kan maken!

 

Wil jij ook een keer zo'n lesje van Cassey proberen? Check hier haar Youtube kanaal!