Ja, echt.

Na een heerlijke zomer vol koude drankjes, heerlijke ijsjes, zonovergoten dagen en nieuwe avonturen, moeten we er na dit weekend toch echt aan geloven: De herfst is in aantocht. Dit seizoen wordt vaak gezien als een koele nasleep van de zomer en een verschrikkelijk begin van de koude winter. Best sneu eigenlijk, want de herfst kan hartstikke leuk zijn. Ja, echt!

Koppen thee zijn vanaf dit seizoen – letterlijk en figuurlijk – weer helemaal hot. Op één of andere vreemde manier vind ik het zonde om in de zomer thee te drinken. Alsof ik het warme weer en de koele drankjes verraad, met een veel te hete en dampende kop thee. Dat kan echt niet! Thee mag pas gedronken worden op het moment dat de wind je haren in de war brengt, en de kou je dwingt binnen te blijven.

Het hele weekend doorbrengen in je bed met een goed boek, zonder dat iemand aan je hoofd zeurt dat je eens naar buiten moet. In de herfst regent het behoorlijk vaak, en dat is jouw perfecte excuus om lekker binnen te blijven. Kun je je mooi door die stapel boeken heen werken die je in de zomervakantie hebt laten liggen. Geen goede boeken meer om te lezen? Begin dan eens een keer aan een leuke serie. Verslaving gegarandeerd.

Series en films kijken via je je laptop is hartstikke leuk, maar in de herfst is het ook weer tijd om de televisie aan te zetten. Vanaf september begint het leuke tv-seizoen namelijk weer! Geniet maandagavond van Holland’s Next Topmodel, donderdagavond van Expeditie Robinson en kijk als afsluiter op de zondagavond naar Boer Zoekt Vrouw. Lang leve de televisie!

Lekker lang badderen. In de zomer moet ik er niet aan denken om in een bloedheet bad te zitten. Het is buiten al warm – en helaas ook vaak nat – genoeg! Maar wanneer de temperaturen beginnen te dalen, de windkracht steeds hoger wordt en de millimeters regen steeds meer worden, is zo’n warm bad altijd welkom.

De zomer is heerlijk. En ja het doet pijn om de favoriet onder de seizoenen weer achter ons te laten. Maar de herfst is zo slecht nog niet. Dus trek je comfortabele pyjama weer uit de kast en wissel de zomerlakens in voor een dik donsdeken. Zet je tv aan met een heerlijke kop thee, en genieten maar. Herfst, we love you!