5 belangrijke redenen om te lachen

De dagen lijken superkort en het wordt steeds kouder. Je bent aan het blokken voor toetsen die eraan zitten te komen, je hebt niet genoeg tijd om te sporten, en je sociale leven is ver te bekennen.

En… Tja wat gaat er eigenlijk wel goed? Op zulke momenten ga je het liefst bij de pakken neerzitten. Het is allemaal niks, en het gaat ook allemaal niks worden. Je bent er klaar mee. 

Been there, done that. Deze periodes zullen nog vaak genoeg voorkomen. Vooral als je een meisje bent, gezegend met die ene periode van de maand.

 

Maar waarom bij de pakken neerzitten als het ook anders kan? Wel eens geprobeerd om te lachen als je je rot voelt? Geloof me, it really works!

Daarom gaan we ons niet focussen op de negatieve dingen, maar eens op de positieve dingen. En daarom speciaal voor jullie: 5 belangrijke redenen om te lachen:

[1] Waarom zou je lachen als je chagrijnig, boos of verdrietig bent? Omdat je er hartstikke blij van wordt! Door te lachen komt er een stofje vrij in je lichaam, waardoor je je beter zal voelen. Langzamerhand voel je je weer happy en gelukkig. En alleen door wat spiertjes te gebruiken. Geweldig toch?!

[2] Wist je dat lachen ook heel goed voor je spieren is? Niet met een kleine glimlach natuurlijk, maar een schaterlach is behoorlijk effectief. Wil het leren even niet lukken en zit je erdoor heen? Bel je beste vriendin op en ga samen naar een leuke komedie kijken. Je hebt even afleiding en werkt meteen aan die mooie bikini-buik. Twee vliegen in één klap!

[3] Je lach helpt andere girls. Ja, echt waar! Jij zit erdoorheen, maar die ander is er misschien wel iets erger aan toe. Lach eens naar deze persoon, je weet nooit wat voor impact zoiets op iemand kan hebben. En als jij iemands dag kan maken door een simpele handeling, waarom niet? Daar krijg jij ook een goed gevoel van. 

[4] Je bent een mooie meid en je mag er zijn, maar door te lachen ben je nog veel mooier! Je straalt zelfverzekerdheid en positiviteit uit. En zeg nou zelf, rondlopen met fronsende wenkbrauwen en omlaag gekrulde mondhoeken is niet echt sexy. 

[5] En last but not least, door te lachen kom je dichter bij anderen. Wie spreek je sneller aan? Iemand die je arrogant aankijkt, of iemand die met een stralende lach rondloopt? Ik zou het wel weten! Door te lachen, straal je openheid uit waardoor mensen sneller geneigd zijn op je af te stappen. En wie weet, kom jij je nieuwe lover wel tegen op deze manier…

Zie je, genoeg redenen om te lachen. Ook als je er even doorheen zit. Dus stop met mokken en geniet van de dingen die wel goed gaan. Keep on smiling girls! You’re worth it

“So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling. Because life is a beautiful thing and there’s so much to smile about.” – Marilyn Monroe

 

Tot volgende week! 

Liefs, 

Bente