Lees meer…

Laatst liep ik door het centrum van Amsterdam en keek ik mijn ogen uit. Niet vanwege de mooie gebouwen of het verkeer waar ik goed voor op moet passen (iedere dag wordt er wel een klungelige toerist aangereden als 'ie de weg aanziet voor een fietspad), maar vanwege alle bloedmooie meiden die over straat lopen.

Ik val niet op vrouwen (al zou dat alles wel iets makkelijker maken), maar ik ben verliefd op hun kledingkeuze. Meiden die precies weten wat in de mode is, die heel goed begrijpen hoe ze af en toe absurde mode toe moeten passen en meiden die zelfs van een vuilniszak iets moois kunnen maken. 

Ik ben namelijk precies het tegenovergestelde. Trends vallen me veel te laat op. En als ik ze toe pas, doe ik het altijd verkeerd. Een vuilniszak blijft voor mij gewoon een vuilniszak. Helaas. Jullie zullen nu vast denken: ach, dat zal reuze meevallen. Ieder meisje kan goed met de mode meegaan. Maar mij is het echt niet gegund. Want de trends die ik heb kunnen ontdekken, zijn voor mij een grote ramp.

Laten we beginnen met van die mooie hoedjes. Bolle hoedjes, platte hoedjes, hoedjes met van die gekke flappen, het kan allemaal. Iedere dag zie ik er honderden meiden mee lopen en het ziet er geweldig uit. Maar helaas is deze trend totaal niet aan mij besteed. Ik heb nogal een bol hoofd. Niet dat ik dik ben, maar hoe hard ik ook sport en gezond eet, die bolle wangen zullen nooit verdwijnen. En dat is nou net het punt. Ooit een dame gezien met bolle wangen die zo'n bolle hoed rockt? Nee, ik ook niet.

En dan zijn er die geweldige lange jassen. Je weet wel: van die trench coats die opeens overal te zien zijn. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn té lang. Al pak ik het allerkleinste maatje bij de petite afdeling, de jassen blijven tot mijn enkels komen. Waar een modeblogger eruit ziet als een elegante dame, zie ik eruit als een creepy potloodventer.

En hebben we het al gehad over de invasie van al die furry bont jasjes? Zo'n ding ziet er niet alleen ontzettend leuk uit, maar het is ook nog eens super warm. Een musthave! Jammer genoeg zie ik er in zo'n jas niet uit als een sexy vrouw met stijl, maar meer als een opgestopte beer of een pooier. Ook die trend zal ik over moeten slaan.

En dus loop ik iedere dag over straat in een simpele spijkerbroek, een zwart topje en een colbertje om het af te maken. Of, als ik zo'n dag heb waarop mijn kledingkeuze me niet kan schelen, een mega übergrote slobber trui. Laten we hopen dat de trends van de zomer meer mijn ding zijn…