Lees meer!

Vroeger ging ik nooit de deur uit zonder een laag make-up op mijn gezicht. Waarom zou ik? Door de foundation zag je mijn wallen niet die het gevolg waren van tot diep in de nacht studeren. En door de mascara zag je niet hoe klein mijn ogen eigenlijk waren.

Ik kreeg al een hartaanval bij de gedachte dat ik zonder mijn beschermde laagje beautyproducten het huis uit zou moeten. No way! Nu heb ik daar totaal geen last meer van. Ik ga gerust een hele dag op stap zonder ook maar iets op mijn gezicht te smeren, en ik vind het heerlijk!

 

Ik weet dat veel van jullie meiden onzeker zijn en net als ik vroeger er niet aan moeten denken om één dag geen make-up te dragen. Maar ik daag jullie bij deze uit om dat eens wel te doen. Waarom? Hierom! 
 

Minder make-up betekent minder onzuiverheden. Terwijl jij je puistjes verbergt door het dragen van foundation, raken je poriën alleen maar meer verstopt. Zo zorgt jouw wondermiddel eigenlijk alleen maar voor meer puistjes. Probeer het eens een weekje uit en smeer niks op je gezicht behalve dagcrème. Je zult snel merken dat je huid veel egaler wordt. Die foundation heb je eigenlijk helemaal niet nodig!

Nooit meer aankomen op school met panda-ogen, doordat je door de regen moest fietsen. Als je geen mascara draagt, kan het ook niet uitlopen! Nog een voordeel: je hoeft niet je hele make-uptas mee te zeulen om alles een beetje bij te werken.

Wel eens bedacht hoeveel geld je per jaar uitgeeft aan make-up? Om de maand een nieuwe mascara, 2 potjes foundation per jaar en dan heb ik het nog niet eens gehad over de lipstick, eyeliner, oogschaduw en lipgloss. Je portemonnee wordt een stuk dikker als je zo af en toe een dag zonder make-up de deur uitgaat. Kun je mooi weer een paar nieuwe shirtjes voor kopen.

Na een lange dag school en werk meteen je bed in kunnen duiken om te gaan slapen. Oké, je make-up er afhalen is een werkje dat meestal in een kwartiertje is gedaan. Maar wanneer je heel erg moe bent, zijn die vijftien minuten vaak net te veel. Vergeet niet dat je ook een halfuurtje langer kunt slapen in de ochtend. Dat is meteen een klein uur meer slaap. I like!

Het klinkt misschien onwaarschijnlijk en verschrikkelijk eng om zonder je beschermende laagje de deur uit te gaan. Maar geloof me, je wordt er een stuk zelfverzekerder van. Make-up maakt je inderdaad mooier, maar onthoud dat je van jezelf al mooi genoeg bent. Je hebt het niet nodig om je te verstoppen achter een dikke laag foundation. Dus gooi die overvolle toilettas voor één dag in het hoekje van je kamer en wees blij met wie je bent.

You girls are beautiful!

 

Liefs, 

Bente