Read all about it!

Al mijn vriendinnetjes hadden vroeger huisdieren. De één had een cavia, de ander alleen een vis en weer een ander had een hele dierentuin.

Ik was graag bij deze vriendinnen. Niet alleen omdat ik ze heel leuk vond om mee te spelen, maar zeker ook vanwege al die huisdieren.

Zo'n lief, klein beestje kwam er bij ons niet in. Er mocht niet eens een onschuldige vis rond zwemmen in een kom met water. Al het dierlijke dat zich binnen huis kon bevinden was uitgesloten, verboden.

En dat is niet veranderd. Maar omdat ik niet iemand ben die zomaar opgeeft, strijd ik nog steeds voor een opheffing van dat verbod. Samen met mijn zus zijn we missie hamster gestart.

Op een zondag in de auto terug naar huis kwamen we op het idee. Mijn ouders waren op vakantie, perfecte timing om stiekem een hamster te kopen (een extra dikke met lieve oogjes), zodat mijn moeder hem niet kon weerstaan en hem wel moest houden.

Enthousiast en opgewonden over onze geheime, niet zo onschuldige missie reden we naar de winkels. Maar eenmaal aangekomen was onze teleurstelling groot. Het was zondag en zondag betekent rustdag. Alle winkels waren dicht. Werkelijk allemaal. We hebben nog zo'n 10 dierenwinkels wanhopig gestalkt met onze telefoon, maar het mocht niet baten. Geen hamster voor ons.

Mijn ouders kwamen thuis en onze geheime missie was gestrand. Daarom besloten we onze beste puppy-ogen op te zetten (dat werkt altijd). Maar niet bij onze meedogenloze moeder. Die trapte daar allang niet meer in.

Toen we smeekten om zo'n klein lief onschuldig beestje, keek ze ons twee seconden aan. 'Hij komt er niet in en als jullie het stiekem kopen, spoel ik hem door de plee.' Na deze shockerende uitspraak vervolgde ze zonder blikken of blozen haar activiteit. Dit wordt nog een zware strijd…

Het was tijd voor een plan B. Een hamster permanent in huis halen, mocht nog niet lukken, maar ze had niets gezegd over een tijdelijke hamster. En dat was dan ook ons volgende masterplan.

Om mama over te halen, haalde we de dikste, liefste en schattigste hamster ever in huis, Pip. Deze schattige Pip was van de beste vriendin van mijn zus. En als iemand ons kon overtuigen was het dit bolletje pluis wel. Al onze hoop was gevestigd op dit kleine dropje, onze strijder. 

En gestreden dat ze heeft. Ze rende gehoorzaam in de bal als ze moest, plaste netjes in haar roze wc'tje en liet zich uit haar huisje halen om te knuffelen als ze eigenlijk wilde slapen. Ze had het niet beter kunnen doen, maar haar strijdkracht heeft ons niet gered.

Onze meedogenloze moeder smolt niet van haar lieve kralenoogjes. Een hamster zal nooit in huis komen, evenals een hond, een cavia of een doodsaaie vis. Dieren waren en zijn nog steeds verboden in huize van de Wouw. Missie geëndigd. Ik koop wel een furby…