Soms lastig, maar in the end is ze de ALLERBESTE

Moeders toch, ze kunnen zo lastig zijn… Als dat ene bord niet in de vaatwasser staat, of als mijn moeder weer eens alles over mij, mijn vrienden, het huis, m'n werk en zelfs de staat van mijn planten wil weten. 

‘Moeten’ en ‘maar’ zijn woorden die bovenaan haar lijstje van meest gebruikte vocabulaire staan. En bij de uitspraak ‘oh, Bente?!’ ren ik het liefst zo hard mogelijk de kamer uit. Ik weet dat ze meeleest – hoi mam – en dus ben ik min of meer verplicht om ook wat liefs te schrijven. En stiekem, als ik heel eerlijk ben, zijn die af en toe verschrikkelijk irritante gewoontes niks vergeleken bij de lieve dingen die ze doet.

Bij deze: 4 redenen waarom moeders de allerbesten zijn!

Zoek en gij, uh, zij zult vinden
Urenlang ben ik op zoek naar dat ene lievelingsshirt. Als mijn zoekactie uiteindelijk eindigt in een huilbui van frustratie, komt mijn redder in nood naar boven rennen, roepend: 'Owee Bente, als ik het binnen één minuut vind, spring ik uit mijn vel!' Die waarschuwing doet me niks, als ik het niet vind, lukt het mijn moeder al helemaal niet. Terwijl ik die gedachte nog niet eens heb afgemaakt, zwaait moeders al met het shirtje boven haar hoofd. En dat gebeurt iedere keer weer. 

Mijn favoriete praatpaal is 24 uur per dag beschikbaar
Ze neemt haar telefoon altijd op: dag & nacht, onder werktijd of tijdens een avondje bioscoop. Dat mijn moeder dan ook nog kundig advies geeft en er geen probleem mee heeft uren te luisteren, is een geweldige bijkomstigheid. 

De looks van de toekomst
Ik lijk verschrikkelijk veel op mijn moeder, en dat betekent ook dat ik nu al voorbereid word op wat er qua uiterlijk komen gaat. Thank God voor de rimpels die ik voorlopig nog niet krijg en mijn haren die ik nog lang niet hoef te verven. Steeds meer dingen vergeten, wordt echter wel een issue. En is er toevallig ook al een middel op de markt gebracht tegen hangwangen? Sorry mam. 

Altijd lachen
Een goede comedie is niet nodig als mijn moeder er is. De leukste straattaal komt uit de mond van mevrouw als ze hip probeert te zijn bij haar kinderen. ‘Shizzle’, ‘yolo’ ‘badass’ en ‘awesome shit’ zijn daar de perfecte voorbeelden van. Zonder moeder in de buurt valt er ook genoeg te lachen dankzij de verkeerd geïnterpreteerde emoticons in onze Whatsapp-gesprekken.

Hoe vervelend ze af en toe ook kan zijn, het weeg niet op tegen alle andere geweldige dingen. En dat mag best eens gezegd worden. Moeders aan de top!