Read all about it!

Wanneer mensen aan mij vragen waarom Pasen eigenlijk gevierd wordt, weet ik geen antwoord te geven. Heel slecht, want ik heb op een katholieke basisschool gezeten waar jaar in jaar werd uitgelegd waarom wij het o zo mooie paasfeest vieren.

De echte reden van Pasen weet ik dus niet meer, maar ik heb er wel mijn eigen betekenis aan gegeven. Voor mij is Pasen de mini-vakantie waarin ik niet alleen even ben verlost van school, maar van alles. Al was dat misschien niet helemaal de bedoeling..

Op het moment dat ik de trappen van mijn school afliep heb ik er geen seconde meer over nagedacht. De boeken verdwenen voor die aantal dagen diep in de boekenkast, mijn schooltas bleef onaangeraakt en de groepsgesprekken in WhatsApp gingen even on hold. Tijd voor uitslapen, shoppen, films kijken en het allerbelangrijkste: eten.

Jep, ook mijn gezonde eetgewoontes. Hoe graag ik ook groenvoer wilde eten in plaats van chocolade eieren, ik kon het niet. Alles wat maar een beetje slecht was, riep naar me. Ik moest en zou het allemaal opeten. En dus ruilde ik de appels, de green smoothies en de slaatjes in voor taart, koekjes, en heel veel chocolade. Lang leve Pasen!

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het sporten. Door al dat luieren, had ik totaal geen tijd meer om af en toe mijn beentjes te strekken. De wandeling onderweg naar de koelkast was mijn enige work-out tijdens de feestdagen. Oeps…

Na die dagen vol plezier heb ik toch mijn boeken maar uit de kast gehaald, heb ik heel wat in te halen op WhatsApp, liggen er honderden schoolopdrachten op me te wachten en kan ik geen paaseitjes meer zien. 

Maar ik ben weer helemaal uitgerust, heb flinke motivatie om door te gaan en die lach op mijn gezicht blijft nog wel even zitten. Af en toe is zo'n mini-break best wel tof. Volgend jaar weer!