‘Lach om die typische bad luck mondays!’

Je ligt laat in bed doordat je je huiswerk wat hebt onderschat, slaapt vervolgens door je wekker heen en morst koffie over je net gekochte outfit omdat je door het huis rent als een bezetene. En dat allemaal omdat je die belangrijke les op school niet wilt missen, waarvan je te horen krijgt dat-ie uitvalt op het moment dat je als een verzopen katje voor het schoolgebouw staat.

 

 

Jep, dat klinkt als een regelrechte pechdag, voor mij ook wel bekend als de beruchte maandag. De dag dat God, of wie daarboven ook heerst, beslist om de hele dosis pech van de week in een paar uur tijd te proppen. Om vervolgens met een bak popcorn geamuseerd toe te kijken hoe jij je erdoorheen slaat. Wat voor hem best een lachertje zal zijn. Want op het eind van zo’n dag sla ik het liefst alles kort en klein. Met een huilbui in het vervolg. Maar eigenlijk zijn die woede en huilbuien nergens voor nodig. Want misschien kun je die dosis pech niet beïnvloeden, maar hoe jij er op reageert, daar heb je wel controle over. En dus wordt het tijd om die persoon met zijn stomme bak popcorn eens wat te laten zien. Live the positive way!

 

 

Om 6 uur ’s ochtends sta je blauwbekkend op het station te wachten op je trein, die er over 2 minuten toch echt wel zou moeten zijn. Maar na 10 minuten is jouw trouwe vriend er nog steeds niet, en ook na een half uur sta je nog steeds op dezelfde plek. Klappertandend, moe en met bevroren tenen. Maar in plaats van te grienen over die stomme rot-trein kun je ook bedenken welke voordelen er aan vast zitten. Zo zou je, met een behoorlijke dosis moed en een scheutje zelfvertrouwen, die Chuck Bass look-a-like aan kunnen spreken die jou al een tijdje aan zit te gapen. Heb je meteen een mooi verhaal voor je toekomstige kleinkinderen.

 

 

Je Chuck Bass look-a-like maakt het uit? No problem! In plaats van in een hoekje te gaan huilen, kun je ook gezellig met je vriendinnen op stap. Zij hebben de party-girl in jou vast gemist. En die ene jongen à la Ryan Gosling vindt het vast geen probleem om jou te troosten. Zeg maar dag dag tegen je oude gevoelens.

 

 

Na twee jaar werken bij de plaatselijke supermarkt wordt je contract niet verlengd. Je bent ontslagen. Natuurlijk baal je, dat is heel logisch. Het geeft een deuk in je zelfvertrouwen, je mist je lieve collega’s en je portemonnee krijgt het flink te verduren. Maar bekijk het eens van de andere kant. Nu heb je genoeg vrije tijd om te ontdekken welke baan misschien veel beter bij je past. En wie weet sta jij binnen een maand koffie te schenken in je favoriete café. Dat is toch veel leuker dan hersenloos boodschappen scannen in een supermarkt?

 

 

Van die hele dosis pech iets moois maken, ik weet dat dat moeilijk is. Ik ben ook nog lerende en nog steeds heb ik dagen dat ik het opgeef en met een jankfilm en heel veel eten in bed ga liggen. En daar is helemaal niks mis mee. Durf te vallen, maar sta daarna meteen weer op. Laat zien dat je niet klein te krijgen bent. Al die vervelende gebeurtenissen hebben een reden. En wie weet vloeien er uit die verschrikkelijke rotdagen, hele mooie dingen. Dus overmeester die stomme popcorn-man (of vrouw) en maak iets van je leven. Geniet van de leuke dingen en leer te lachen om die typische bad luck mondays.