Hoe overleeft zij deze dagen?

Op het moment dat ik deze blog schrijf regent het. Geen miezerige druppels die na een kwartiertje wel weer stoppen. Nee, dit is een buitje die er voor zorgt dat jij binnen 10 seconden getransformeerd bent tot een verzopen katje.

Gelukkig ben ik niet zo tegen die regenachtige dagen. Lekker luisteren naar de regen die op het dak tikt terwijl jij lekker binnen zit, is een heerlijk gevoel. Alleen dat gevoel is wat minder heerlijk als het hoog zomer is en het eigenlijk minimaal 25 graden zou moeten zijn met een zonnetje. Want wat moet je anders doen in je vakantie dan lekker buiten zijn? Nou, dit dus!

Wat ik graag doe op een regenachtige dag? Lezen! De meeste meiden hebben een schoenenverslaving of een zwak voor tassen. Ik heb dat met boeken. Ieder tochtje naar de stad eindigt in de boekenwinkel. En ieder bezoek aan de boekenwinkel eindigt met een goedgevulde boekentas. Heel leuk hoor, al die boeken. Maar dan heb ik wel tijd nodig om te kunnen lezen. Die regen kan ik mooi gebruiken als excuus om me de hele dag op te sluiten in mijn knusse kamer en mijn stapels boeken weg te werken.

Boeken lezen doe ik graag. Jammer genoeg word ik altijd afgeleid door Netflix. Niet dat ik dat erg vind hoor, helemaal niet. Ik kan op zo’n regenachtige dag gerust een heel seizoen afkijken zonder één keer te stoppen. Dankzij die onverwachte regenachtige dag kun jij schaamteloos die ene leuke serie kijken die je altijd al een keer hebt willen zien. Pas op dat je niet verslaafd raakt!

Wanneer je in het uitzonderlijke geval je telefoon en je laptop eens een keer zat bent, haal dan samen met je familie de oude bordspelletjes uit de kast. Het klinkt heel suf, maar het is heerlijk om te doen (behalve als je verliest, zoals ik in de meeste gevallen). Houd bijvoorbeeld de hele dag een spelletjesmarathon en houd van ieder spel de score bij. Degene die de hele marathon wint, krijgt een leuke prijs. Dus zet die tv uit, leg je telefoon aan de kant en zet je laptop op een plek waar je niet zomaar bij kan. Enjoy!

Ga niet meteen bij de pakken neer zitten tijdens zo’n regenachtige dag, maar maak er handig gebruik van. En vergeet niet, na regen komt zonneschijn. Binnen no time zit jij weer lekker te chillen op het strand.