Hoe gaat het nu?

Al een half jaar lang deel ik mijn nederige stulpje met iemand van het andere geslacht. Mijn ontzettend leuke maar niet altijd zo lieve vriend. Dat brengt hele fijne momenten met zich mee – marathons serie kijken met pizza op de bank – maar ook wat minder plezierige. Zo mengen wij ons dagelijks in een oorlog van huishoudelijke taken, hebben we wat problemen met een zeef en beschikken we over een kachel die mij heel wat gaskosten bespaart.

'Als jij de wc schoonmaakt zet ik het vuilnis buiten.' 'Nee, ik heb gisteren het vuilnis al buitengezet, dus doe jij het vandaag allebei!' 'Dacht het niet, ik heb gisteren gekookt én boodschappen gedaan, dus jij doet het allebei maar, inclusief stofzuigen.' Het is de dagelijkse huishoudoorlog die telkens opnieuw gevoerd wordt. Het resultaat is dat we allebei niks doen, wat weer leidt tot extra klusjes bovenop de al bestaande. Op dit moment zijn we ver weg van een staakt-het-vuren, en stapelt het vuilnis zich opnieuw op.

En dan hebben we nog onze favoriete zeef, die ook nu weer in de hoek van de gootsteen ligt. Onaangeroerd voor twee dagen, terwijl het andere servies al vier keer is afgewassen. Door de fijne gaatjes is het een ramp om de zeef zo goed als schoon te krijgen. Dan kunnen we hem net zo goed vies houden, toch?! Dat is Nick zijn perfecte redenering. Mijn redenering is dat als Nick het niet doet, ik het ook niet doe. Een nieuwe zeef kopen? Daar zijn we te lui voor.

In Nederland kennen we tot nu toe een zachte winter. In huize van de Wouw en Spapens voelt het echter aan als Siberië. Dat is geheel vrijwillig en I take the blame. Ik heb namelijk een surreële angst voor alles waaruit gas kan vrijkomen en zo ook voor de kachel. Het resultaat? We leven al de hele winter lang in een ijskoud appartement zonder één keer de kachel aan te hebben gehad. Sorry Nick.

Misschien wordt het toch maar eens tijd om die zeef aan te schaffen, een memobord te kopen voor de huishoudelijke taken – die ik natuurlijk beheer in mijn voordeelen die kachel zo af en toe aan te zetten. Misschien. Ooit.