‘Salades van verschillende soorten chips…’

Het is 2014. De leuke dagen van kerst en nieuwjaar zijn weer voorbij, en zo ook alle pret. Uitgezakt op de bank naar animatiefilms kijken met een bak ijs zit er niet meer in. 

Tijd om weer aan de dagelijkse gang van zaken te beginnen. En dat viel voor mij zeker niet mee.

Laten we zeggen dat ik wat opstartprobleempjes had, en mijn goede voornemens even uit het oog verloren had.

Jep, ook ik mag er aan geloven. Na salades van verschillende soorten chips, grote bakken met chocolade-ijs en honderden koekjes, wordt het tijd om weer op mijn eten te letten.

De o-zo-lekkere maar ongezonde dingen ruilde ik deze week dan ook in voor fruit, heel veel water, en alles wat er maar een beetje groen uitzag. Maar, ik deed het in stijl.

Om een originele draai aan mijn gezonde lifestyle te geven, begon ik niet op 1 januari, maar lekker op 6 januari. In die tussentijd mocht ik afscheid nemen van alle lekkere dingen.

En dat heb ik dan zeker ook gedaan! Geen enkel voedsel wat maar een beetje ongezond is, was veilig bij mij. Ik at werkelijk waar alles wat los en vast zat. Maar die pretweek is inmiddels voorbij.

Nu zit ik met een bak yoghurt en een kiwi aan mijn ontbijt, en heb ik heimwee naar mijn boterham met pindakaas en hagelslag.

School is weer begonnen, en dat is goed te merken. Met in het vooruitzicht de afronding van een project en tentamens, heb ik te kampen met een overdosis aan stress.

En dat is niet bepaald goed voor mijn humeur. Mijn vriend mag van geluk spreken dat ik deze week geen tijd heb, anders had hij het flink te verduren gehad.

En bij mijn nieuwe gezonde levensstijl hoort natuurlijk: Sporten! De dagen van luieren en uitslapen zijn verleden tijd. Vanaf nu mag ik iedere ochtend vroeg op staan voor buikspieroefeningen, squats en burpies (daar zijn mijn onderburen natuurlijk uitermate blij mee) en sluit ik mijn supergezonde dagen af met een rondje joggen.

Dat ik mezelf er constant van moet overtuigen dat sporten echt de moeite waard is, vergeet ik dan maar even. Want godsamme wat is het af en toe @#!(#&$.

Ook al is het begin van een nieuw jaar meestal een hel voor de meeste mensen (stress op het werk, toetsen op school en die rot voornemens), we moeten er toch wat van zien te maken met zijn allen. Dus laten we dat dan ook goed doen!

Dit is het jaar dat ik mijn goede voornemens eens niet op ga geven. Als dat betekent dat ik voortaan met een zielige bak yoghurt ontbijt, so be it.

 

Tot volgende week! 

Liefs, 

Bente