Een Happy 2015 krijg je zo…

Ouch, de feestdagen zijn officieel voorbij. Tijd om het ritme weer op te pakken en ons klaar te stomen voor januari. De maand waarin de winter pas echt begint!

Wat doe jij om die irritante winterdip te voorkomen? Met deze goede voornemens ga jij de rest van het jaar als een blije gup door het leven.

Het voornemen waar ik stiekem het afgelopen half jaar al mee bezig was: veel en veel meer van mijn omgeving genieten. Als ik ’s ochtends naar Hoofddorp reis voor mijn werk besef ik dat gewoon om je heen kijken er niet meer in zit.

Ongeveer 90% van alle mensen om me heen bekijken de laatste posts op Facebook of zijn druk met het bijwerken van hun Instagram. En ook ik tuur de hele treinreis naar een schermpje. Om vervolgens de hele dag op mijn werk naar een computerscherm te staren, waarna ik uiteindelijk thuis mijn Netflix aanzet.

We hebben niet eens meer in de gaten wat zich afspeelt in onze omgeving, en dus genieten we nergens van. Dat is vanaf nu afgelopen! Zet je telefoon eens een hele dag uit en kies in de avond voor een boek in plaats van de tv.

Eindelijk ga ik, na heel veel steunen en puffen, die 10 km rennen. Al een tijdje sleur ik mezelf van de bank om meer te genieten van de buitenlucht. Rennen doe ik absoluut niet om af te vallen, voor mij werkt het als de perfecte therapie.

Het maakt me mentaal sterker als ik toch die extra kilometer ren terwijl ik eigenlijk allang had willen stoppen. De finish van de 10 kilometer halen, voelt voor mij als een overwinning na een zwaar gevecht. 

Nog een voornemen dat een echte uitdaging voor me wordt: minder nadenken. Ik ben een professional in zorgen maken, gesprekken analyseren en van een mug een olifant maken. Voeg daar een beetje onzekerheid aan toe en je hebt de poppen aan het dansen.

Hoewel ik weet dat die gewoonte nooit echt zal verdwijnen, kan ik het wel veel minder maken. Want het leven is zoveel mooier als je gewoon geniet en niet te veel nadenkt. En ja, ook in het koude januari!

Wat zijn jullie goede voornemens?

Liefs,
Bente