Halló voornemens die wél uit kunnen komen!

Move over Sinterklaas en Kerst, jullie tijd is voorbij. Het is bijna 31 december en dat betekent: Een compleet nieuw jaar om weer te knallen! Voor veel mensen de perfecte tijd om ellenlange lijstjes te maken met voornemens die ze uiteindelijk toch nooit nakomen. En ja, ook ik maak die typische onrealistische voornemens-die-ik-toch-niet-nakom lijstjes.

 

Uren doe ik erover, om die mooie, veelbelovende zinnetjes op papier te zetten. Van 'zorgen voor wereldvrede' tot 'uitbreken als de nieuwe Doutzen'. Maar uiteindelijk kom ik ze nooit na, om aan het einde van dat jaar weer vrolijk nieuwe onmogelijke zinnetjes te bedenken. Het rotgevoel dat ik ieder jaar opnieuw overhoud aan het niet kunnen volbrengen van mijn voornemens is nog het ergste. Klinkt bekend niet waar?

 

Laten we met zijn allen die mooie zinnetjes uitgummen en in de prullenbak smijten. Want voornemens die je wel waar kan maken, daar heb je veel meer aan.

 

Zorgen voor wereldvrede. Zorgen dat iedereen nog lang en gelukkig samenleeft op de aardbol, dat is een sprookje dat waarschijnlijk nooit uit zal komen. Niet een heel tactisch voornemen dus, want wat miljoenen mensen samen niet voor elkaar krijgen, krijg jij hoogstwaarschijnlijk ook niet voor elkaar in je uppie. Maar wereldvrede begint bij jezelf en heel kleine dingetjes kunnen er toch voor zorgen dat je de mensen om je heen gelukkig maakt. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk. Een blokje wandelen met je bejaarde buurman is voor jou geen grote klus en voor hem ontzettend gezellig.

Nieuw voornemen: Één dag in het jaar reserveren voor vrijwilligerswerk. Appeltje eitje toch?

 

De postcodeloterij winnen, of de staatsloterij, of gewoon iets winnen met een kraslot. Dit zouden we allemaal wel willen toch? Helaas is het voor het merendeel van Nederland niet weggelegd, en moeten we hard werken voor ons geld. Oké, je wordt waarschijnlijk geen miljonair dit jaar, maar je kunt er wel voor zorgen dat je aan het eind van 2014 een mooi spaarpotje hebt. Wees bewuster van wat je uitgeeft en laat die ene leuke blouse (die je toch al honderd keer hebt) eens in de winkel hangen. Aan het eind van het jaar ben je rijk! Tip: Neem je vriendje mee shoppen. Wanneer hij met vragende ogen naar dat topje kijkt en voor de honderdste keer zegt dat je zoiets al hebt, luister dan en hang het weg. Voor deze ene keer kan hij best eens gelijk hebben.

Nieuw voornemen: Bewuster met geld omgaan en niet alles kopen wat los en vast zit.

 

Zorgen voor een afgetraind lichaam à la Doutzen. Ik durf te wedden dat duizenden vrouwen een voornemen als dit op hun lijstje hebben staan. Maar wat mensen vergeten, is dat deze supermodellen trainen voor hun werk. Het hoort bij hun modellenleven, en dus wordt er ook tijd vrij gemaakt voor sporten. Wij hebben daar met school, een bijbaantje en misschien wel een vriendje, totaal geen tijd voor. En dus moeten we het iets subtieler aanpakken. Wat dacht je van; voortaan één keer in de week sporten en dat ene glas frisdrank af en toe laten staan? Iets makkelijker toch? En more fun. Want af en toe naar de Mc Donalds, dat kunnen we allemaal niet laten.

Nieuw voornemen: gezonder eten en één keer in de week sporten.

 

Dus, meiden. Zadel jezelf niet op met die onmogelijke voornemens, maar ga er eens goed voor zitten en bedenk wat je wél waar kunt maken. Daar word je veel gelukkiger van. Ik wens jullie een geweldig mooi 2014 toe. Jaag je dromen achterna en grijp de kansen die voorbij komen. Stop thinking what you’re going to do and start doing it.

 

P.S.: Mijn goede voornemen heb ik al vervuld. Ik ben namelijk gestart met een eigen blog! Neem gerust een kijkje: bentewouw.wordpress.com