Frankee over zijn best friends…

Het duurde even, maar toen ik ze eenmaal had gevonden liet ik ze ook niet meer los. My best friends. Gedurende de jaren hebben we alle ups en downs met elkaar kunnen delen.

We zijn zo close met elkaar dat er tijdens onze vriendschap BFF-regels zijn ontstaan, sommige besproken, sommige onbesproken. Onze ‘Best Friend’-regel boek is als volgt: 

– We moeten 100% eerlijk zijn over hoe we eruit zien, maar wel voorzichtig.?“Je moet die make-up van je gezicht halen, je lijkt net een sloerie.” “Die jurk is leuk, maar misschien niet juist voor jou.” Ja, we zeggen gewoon waar het op slaat.

– Ik zorg voor je kinderen mocht je sterven.? Ik kan er niet eens over na denken zonder emotioneel te worden, maar het kan gebeuren. Er zijn films met slechtere plots gemaakt. Gelukkig zijn al mijn best friends nu nog kind-vrij dus hoeven we daar nog niet over te praten. Maar we weten dat we er voor elkaar zullen zijn om elkaars toekomstige kids onder hoede te nemen.

– Ik geef je vriend vijf keer de kans om ons leuk te vinden. ?Mocht een van ons thuis komen met een nieuwe man in haar/zijn leven, dan moet die eerst gekeurd worden door de andere vier. Dan alsnog geven we die persoon vijf keer de kans om een goede indruk achter te laten, want we weten namelijk hoe intimiderend het is om ons in een keer te ontmoeten. 

– We zorgen voor je, no matter what.? Mocht je een ongeluk hebben gehad waardoor beide benen in het gips belanden of mocht je een virus krijgen waardoor je je bed niet meer uit kan komen, dan zorgen we voor je tot je weer beter bent

– Niemand van ons kan de hele tijd de prinses zijn van de groep.? Die rol wisselen we af. De ene week mag de een het verwende kreng zijn en eisen stellen, rond gereden worden, niet koken en lui zijn. Als het te lang duurt krijg je vanzelf wel een opmerking je kant op geslingerd dat je op moet houden met de diva uithangen. 

– Ik heb tampons voor jullie in mijn huis.?Ook al chillen we niet vaak bij mij thuis, ik heb toch altijd een pakje tampons klaar staan voor het geval een van jullie ongesteld word terwijl we samen Grey’s Anatomy of Revenge kijken. Liever tampons verstopt dan een awkward situatie.

– We haten iedereen die de ander ook haat. ?Maar ook vinden we iedereen weer aardig die we eigenlijk eerst moesten haten voor je. “Huh? wij haten haar toch? Nee? oh sorry…”, vergeef me als ik het soms niet bij kan houden.

– Ben je verliefd dan geven we je drie maanden om ons een beetje te verwaarlozen. ?Na die drie maanden trekken we je aan je haren terug de vriendengroep in. Beetje verwaarlozen mag als er een mogelijkheid is op een leuke liefde, maar ons vergeten is a big no-no! 

– Als ik bij jou douche, gooi ik de handdoek niet op de grond.?Je bent geen hotel. Dat begrijp ik. Ik hang hem gewoon op of gooi de handdoek in de wasmand. 

– We mogen elkaars kledingstukken lenen.? Nu is dat voor mij vrij lastig, maar geloof me als ik zeg dat mijn meiden regelmatig met een shirt, sjaal, hoed of dergelijke van mij over straat lopen. En ja, ik heb ook shirts van hun in mijn kast liggen.

– Foto’s waar de ander lelijk op staat, mag niet gepost worden op sociale media. ?Al willen we nog weleens van deze regel afwijken, omdat we het leuk vinden om elkaar te jennen. Sommige lelijke foto’s zijn gewoon te goed om niet te delen met de rest van de wereld. 

– We slapen bij elkaar in bed. ?Ook al is het bed te klein, we kruipen gewoon naast elkaar. Vaak genoeg gebeurd het dat ik wakker ben geworden met een bil van 1 van mijn vriendinnen in mijn gezicht.

– Als je depressief bent, ben ik er voor je. We zullen met zijn allen ons best doen om de ander op te vrolijken. Soms met een half oor, want je non-stop gezeur is irritant. Maar toch zijn we er voor elkaar.

– Als de verbinding wordt verbroken, hoef je niet terug te bellen. ?Ik snap het. Jij snapt het. Het duurt toch altijd al een eeuwigheid om op te hangen.

– Het is oké om me soms voor lief te nemen.?We zijn al zo lang bevriend met elkaar. Hoe langer we elkaar kennen, hoe sterker de band wordt tussen ons. Dus ja, je mag me soms voor lief nemen. SOMS

– En als laatste: Geen andere vriendengroep is beter dan die van ons!

Frankee

Foto: TheFashiontourist.com