Shoppen met jongens… Ilona heeft er zo haar twijfels bij.

Ik weet nog, hoe ik met een goede vriendin op sleeptouw ging met een vriend.
We sleurden hem winkel in, winkel uit. Stribbelde hij tegen? Dan trokken we hem mee aan zijn arm tot hij wel toe moest geven! We duwden hem spontaan in een pashokje en gaven hem een hippe jeans in zijn handen die hij maar even aan moest passen. Inmiddels stonden wij alweer bij het volgende rek en stond hij met een enigzins rood aangelopen hoofd en een wat geïrriteerd gezicht naar zijn iets te lange broek te staren. Vóólgende broek!

Maar dan begin je later te beseffen dat mannen en jouw grootste bezigheid geen combi is. Er zijn maar weinig mannen die elke zaterdag voor de H&M etalage staan en het ene shirt na de andere aanpassen. Maar het feit blijft natuurlijk, dat mannen nogal zeker van hun zaak zijn en het ze veel minder dan wij uitmaakt wat een ander vindt. Zo kunnen ze na 1 winkel slagen, zonder nog ergens anders te hoeven kijken of ze nog iets leuks zien en de rest van de middag, óf in de macdonalds op de hoek van de winkelstraat doorbrengen óf lekker op de bank thuis zitten tv-kijken.

Mijn lieve vriend kwam bij me met het ideale voorstel! ‘zullen we vanmiddag gaan winkelen?’ Wauw, wat een ideaal idee! Ik had hem verteld een nieuwe jeans te willen en nieuwe laarzen. Maar ondertussen ontwikkelden er nog veel meer ideeën in mijn hoofd. Aangekomen begon het al bij de horloges, ik moest en zou even dat ene merkhorloge bekijken dat ik zo mooi vond. Zuchtend staat mijn vriend verwijtend naast me. Nou ja!

Als we de volgende winkel inlopen wordt me gelijk gevraagd wat we hier moeten hebben. We winkelden in zijn ogen heel doelbewust! Terwijl wij vrouwen, natuurlijk geen leuke aanbieding willen missen, dus moeten we overal kijken! Toen ik geslaagd was voor wat ik nodig had, wilde ik de winkelstraat nog even afmaken. Maar daar werd anders over gedacht! We gingen een broodje halen en lekker naar huis. Prima hoor! ik had wat ik had en ik kon niet wachten thuis lekker bij de verwarming te zitten. Maar ik moet zeggen, dat ik met vriendinnen toch even anders winkel!

En om nog even terug te komen op mijn blog van vorige week over twitter. Mijn schoonmoeder (jazeker!) heeft mij weten te overtuigen toch een twitter aan te maken. Natuurlijk moest ik ook weten waar ik over schreef! Inmiddels ben ik druk aan het twitteren geslagen! Nou nog wat vrienden gaan followen en wie weet ben ik binnenkort helemaal ‘in-to’…!

Foto: www.weheartit.com