Ying checkte de big finale van Gossip Girl!

Na One Tree Hill en The O.C., eindigde Gossip Girl helaas ook. Op 17 december 2012 werd de allerlaatste aflevering in Amerika uitgezonden. Nog niet op de Nederlandse televisie te bewonderen, maar gelukkig wel online. Ik heb hem inmiddels gezien en ik heb antwoorden op heel veel vragen.

Wat is er gebeurd met Bart Bass, wie is Gossip Girl en zijn Serena en Dan nou eindelijk samen? De antwoorden krijg je allemaal in de laatste show.

Een ding is zeker: het verhaal eindigt niet zoals in de boeken. Verder zal ik niets verklappen, want het is veel leuker om zelf de laatste aflevering te kijken. Maar hoe gaat het nu verder met de Gossip Girl-personages?

Leighton Meester speelde Blair Waldorf. Voordat ze bij Gossip Girl kwam, acteerde ze al in verschillende series zoals Entourage en CSI: Miami. Na Gossip Girl wil ze meer in films spelen dan in series. Vorig jaar schitterde ze al naast Selena Gomez in Monte Carlo en dit jaar is ze te zien in onder andere The Oranges en That’s My Boy.

Serena van der Woodsen werd gespeeld door Blake Lively. Die kennen we natuurlijk van The Sisterhood of the Travelling Pants. Niet zo lang geleden trouwde ze met acteur Ryan Reynolds waarmee ze vorig jaar in Green Latern speelde. Ook speelde ze in The Town naast Ben Affleck. Momenteel is Blake te zien in de film Savages waarin ze de lover van twee drugshandelaren speelt en ontvoerd wordt.

Penn Badgley speelde het personage Dan Humphrey. Hij was in 2012 in Nederland niet te zien in films, maar gelukkig staat er in 2013 wel een film op de planning waarin hij zelfs de hoofdrol heeft: Greetings from Tim Buckley. In 2014 zal hij te zien zijn als Erik in de film Parts Per Billion.

Nate Archibald werd gespeeld door Chace Crawford. In 2012 speelde hij niet alleen in Gossip Girl, maar checkte je hem ook in de bios. Hij was te zien in What to Expect When You’re Expecting en Peace, Love and Misunderstanding.

Ed Westwick zette het personage Chuck Bass neer. Hij date op het moment met Jessica Szohr die Vanessa Abram speelde. Ed zat ook in een Britse indie rock band The Filthy Youth en vorig jaar was hij te zien in J. Edgar en Chalet Girl. 2013 check je hem als Tybalt in Romeo and Juliet.

Jessica Szohr was niet erg lang in de serie te zien: ze speelde mee tot en met seizoen vier, daarna heeft ze in verschillende films geacteerd. In 2012 in maar liefst vier: Love Bite, Light Years, Hirokin en Owned. Dit jaar is ze te zien in Pawn. Opvallend is dat ze vooral in horror-comedy’s speelt.

Jenny Humphrey werd gespeeld door Taylor Momsen. Na Gossip Girl is ze zich gaan focussen op haar zangcarrière: ze is de leadsinger van de band The Pretty Reckless. Afgelopen december kwam hun vierde single uit met de titel ‘Kill Me’. Die single was trouwens ook te horen in de laatste aflevering van Gossip Girl.

Ik vind het erg jammer dat Gossip Girl afgelopen is, maar ik zal vast snel weer een nieuwe (verslavende) serie ontdekken!

Liefs,

Ying

Fotografie: Funscrape.com