Maak zelf kaasstengels!

Kaasstengels? Die staan toch standaard op tafel bij de saaie verjaardag van een ver familielid, waar je echt mee naartoe moét op zondagmiddag? Heel aantrekkelijk klinkt het je dus misschien niet in de oren, maar lees even verder, het is het waard.

Kaasstengels staan heus niet alleen op tafel bij saaie verjaardagen. Ook op hippe feestjes zie je ze echt wel voorbij komen. En jij kunt die ouderwetse, maar toch ook wel weer hippe snack heel makkelijk zelf maken! Met maar 5 ingrediënten tover je deze lekkere kaasstengels zo op tafel.

 

Wat heb je nodig?

Verder heb je nog een snijplank en een deegroller nodig.

[1] Verwarm de oven voor op 220 graden.

[2] Zorg dat het bladerdeeg ontdooid is als je het gaat gebruiken.

[3] Klop het ei los. Bestrijk alle plakjes bladerdeeg met het losgeklopte ei.

[4] Bestrooi de plakjes aan één kant met de geraspte kaas.

[4] Vouw de plakjes dubbel. Ga er met de deegroller overheen tot het helemaal plat is.

[5] Snijd de plakjes in drie stroken en bestrijk deze stroken weer met losgeklopt ei.

[6] Draai de reepjes een paar keer rond terwijl je ze aan de uiteinden vasthoudt. Zo ontstaat de ‘wokkel’ in de kaasstengels. Leg de stengels dan op een met bakpapier beklede bakplaat.

[7] Strooi er (naar smaak) wat zout en sesamzaad overheen.

[8] Zet de bakplaat voor twaalf minuten in de oven. De kaasstengels zijn klaar als ze goudbruin zijn gebakken.

Laat ze even afkoelen en dan zijn ze perfect om te eten. Say cheese ;-)!

Tot volgende week!

Liefs,
Chanan