Happy New Year!

Waarschijnlijk lig je vandaag al de hele dag op de bank (op het verplichte uitstapje naar de familie na…), omdat het vannacht behoorlijk laat is geworden. Vandaag mag dat.

Vandaag is de dag om de laatste oliebollen op te eten, bij te komen van het leuke feestje én je klaar te maken voor het nieuwe jaar. Goede voornemens: daar doe ik niet aan, die kun je toch nooit volhouden.

Maar waar ik wel in geloof, is dit lijstje met zeven dingen die je zeker moet gaan doen in 2015 (op food gebied natuurlijk!). Het jaar wordt er écht leuker van. Nu al.

[1] Naar een chique restaurant gaan
Trek je beste outfit aan, haal je high heels uit de kast en ga naar dat ene (nét iets te dure) restaurant waar je altijd al een keer heen wilde. Dat hoeft echt niet meteen voor een 23-gangen diner te zijn. Bestel gewoon een drankje of een voorgerecht. Dat voelt hetzelfde als een heel diner en zo houd je ook nog wat spaargeld over.

[2] Minimaal twee keer per maand koken (of bakken, een drankje maken etc.)
Ook als je nog thuis woont, is het een goed plan om twee keer per maand jouw bak en kook skills te testen. Als je dan uit huis gaat, ben je niet aangewezen op magnetronmaaltijden. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden. Het is ook hartstikke leuk om te koken!

[3] Af en toe ook wat gezonds eten
Tja, ik zou het liefst ook elke dag de lekkerste pasta’s, koekjes, taarten en snacks eten, maar helaas is dat nog steeds niet zo gezond als een salade. Maak het voor jezelf leuk om healthy te eten met leuke recepten! Ik beloof hierbij plechtig dat ik in het nieuwe jaar ook wat meer gezonde receptjes voor jullie ga maken.

[4] Iets met Oreo’s maken
Alles met Oreo komt bijna altijd rechtstreeks op het lijstje van dingen die ik nog wil maken. Als koekje eet ik het eigenlijk nooit, maar alle taarten, cakes en iedere andere combinatie met Oreo trekken direct mijn aandacht. Het lijkt me ook meer dan logisch dat jij dit jaar ook iets met Oreo gaat maken. Tip: zoek eens op #OreoSnackHackNL op Twitter. Hier vind je de origineelste receptjes met Oreo koekjes. 

[5] Sparen voor een Kitchenaid keukenmachine
Een Kitchenaid keukenmachine staat bovenaan mijn verlanglijstje. Maar dat verlanglijstje is nogal lang en zo’n keukenmachine nogal duur dus ik denk dat ik daar nog wel jaren voor kan sparen. Maar dromen is leuk, toch? Tot die tijd blijf ik jaloers kijken hoe Rudolph in een handomdraai de beste taarten maakt met dit apparaat.

[6] Je eigen receptenboekje bijhouden
Koop een leuk notitieboekje en schrijf hier alle lekkere recepten in die je tegen komt dit jaar. Leuk om later terug te lezen en handig dat je zo alles op een rijtje hebt.

[7] Elke week mijn blog lezen
Heeft verder geen uitleg nodig lijkt me 😉 Ook dit jaar kun je elke week weer een nieuwe blog van mij verwachten!

Doe vandaag nog lekker rustig aan, vanaf morgen moet je er weer alles aan gaan doen om van dit jaar het beste jaar ooit te maken! Aan het einde van het jaar spreken we elkaar weer over dit lijstje, oké? 😉

Liefs,
Chanan