Check het recept!

Misschien ga je deze zomer wel op vakantie naar Italië en wil je alvast in de stemming komen. Of is pasta je lievelingseten. En anders wil je misschien wel eens een beetje Italië in huis halen.

Het maakt eigenlijk helemaal niet uit wat voor reden je kunt bedenken: deze pasta is altijd lekker om te maken.  Dit recept is ook top (en makkelijk!). Perfect geschikt als je alleen thuis bent voor het geval je ouders op vakantie zijn 🙂

Wat heb je nodig voor een pasta voor twee personen?

Als je het recept voor meer of minder mensen wilt maken, kun je de ingrediënten gewoon delen of verdubbelen.

[1] Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de spaghetti in ongeveer 8 minuten gaar.

[2] Snijd de chorizo in kleine stukjes. Zoals je ziet, was ik dat voor het bakken vergeten. Niet heel erg, maar de chorizo snijden voor het bakken is toch echt makkelijker. 

[3] Bak de chorizo zonder boter of olie tot het knapperig is en laat het daarna uitlekken op keukenpapier.

[4] Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op laag vuur. Blijf goed opletten, want dit kan heel hard gaan!

[5] Giet de spaghetti af en gooi het meteen terug in de pan.
 

[6] Doe een scheut olijfolie bij de pasta. En gooi de pijnboompitten en chorizo er ook bij. Maak het af met de vier theelepels pesto. Je kunt even proeven of je vindt dat er genoeg pesto in de pasta zit. Anders kun je altijd nog meer pesto toevoegen. 

[7] Voeg de rucola toe en serveer de pasta direct.

 

[8] Aan tafel! Strooi nog wat Parmezaanse kaas over de pasta om ‘m nog lekkerder te maken.

Buon appetito e alla settimana prossima!

(Eet smakelijk en tot volgende week, thanks to Google Translate 😉 )

Liefs,

Chanan