Check hier haar yummy recept

Zoals jullie lazen in mijn laatste blog was ik vorige week jarig! The big 21. Ja, ja nu ben ik dan echt volwassen. Maar dat is helemaal niet zo leuk als zestien of achttien worden. Ja, ik mag nu overal ter wereld drinken. Dat is misschien nog een extra reden voor een tripje naar New York (Nr. 1 op mijn bucket list!), maar verder doet het me niet zoveel. Over New York gesproken, mijn birthday cake was wel he-le-maal New York. Ik heb iedereen namelijk heel blij gemaakt met deze red velvet cake. Het recept is wat uitgebreider dan je van me gewend bent, maar dan heb je wel wat. En als ik zeg wat, dan is het niet zomaar wat…

 

Wat heb je nodig?

Ook heb je een springvorm (het liefst twee!), een mixer en een grote beslagkom nodig. En vergeet het belangrijkste ingrediënt niet: de rode kleurstof (2 eetlepels). Ik was het vergeten erbij te zetten op de foto (oeps..), maar een red velvet cake is geen red velvet cake zonder rode kleurstof. Ik bestelde de kleurstof online.

[1] Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de helft van de zachte boter en de rietsuiker bij elkaar in de beslagkom en klop het romig. Voeg de eieren ook één voor één toe en klop het tot een glad mengsel.
 

[2] Meng de kleurstof met de cacao en voeg dat toe aan het mengsel.

[3] Voeg ook de bloem en de karnemelk toe en meng het goed. Voeg dan ook de vanillesuiker en zout toe.
 

[4] Meng de baksoda en azijn door elkaar en roer dat ook door het beslag, maar meng het niet te veel. Normaal kan het beslag niet rijzen door de karnemelk, maar door baksoda toe te voegen, kan dit wel. Ik kocht de baksoda bij de drogist, maar bij veel toko’s verkopen ze het ook.
 

[5] Verdeel het cakebeslag in drie gelijke delen. Bak de drie delen apart in 25 minuten gaar in de oven. Laat de cakes dan afkoelen.

[6] Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie en laat het wat afkoelen.
 

[7] Klop de roomkaas luchtig en voeg de gesmolten chocolade en de zachte boter toe. Klop het geheel tot het lijkt op slagroom.

[8] Begin met de eerste laag cake en besmeer deze met het witte chocolade mengsel. Leg dan de volgende laag cake erop, druk het wat aan en besmeer deze ook weer. Leg de laatste laag op de taart en besmeer de complete taart met het witte chocolademengsel.

[9] Zet de taart even in de koelkast zodat het ‘glazuur’ wat harder kan worden.
 

Kijk nou eens wat een plaatje! En hij smaakt minstens net zo lekker als dat-ie eruitziet. Het is wel even een werkje, maar de taart zal bij iedereen in de smaak vallen. En mooi dat ‘ie is… 🙂

Enjoy!

Liefs,
Chanan