#healthy!

Ik heb jullie iets beloofd en dat moet ik dan ook meteen maar waarmaken. In mijn vorige blog schreef ik dat ik in 2015 meer gezonde recepten voor jullie zou gaan maken.

Mijn eerste recept van het nieuwe jaar moet dan wel een beetje healthy zijn. Anders verlies ik mijn geloofwaardigheid natuurlijk compleet 😉

Geen paniek, ik word echt geen lid van de healthypealthy-foodbloggers-club. Oreo is nog steeds mijn beste vriend. Maar ik moet toegeven dat deze broccoli-kaaskoekjes ook wel héél lekker zijn!

Wat heb je nodig voor negen broccoli-kaaskoekjes?


Verder heb je olijfolie nodig voor het bakken van de koekjes.

[1] Snijd de broccoli in roosjes en snijd de ui en de knoflook fijn.
 

[2] Kook de broccoli in ongeveer zes tot acht minuten gaar. Prik met een vork in de broccoli om te checken of het gaar is.

[3] Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan, zonder olie of boter. Voeg na een paar minuten de ui en knoflook ook toe en bak deze glazig (niet bruin!).

[4] Meng in een kom de bloem, de eieren en de kaas. Voeg naar smaak ook wat zout en peper toe.

[5] Giet de broccoli na ongeveer acht minuten af en stamp het fijn met een stamper of als je deze niet hebt met een vork.

[6] Voeg de spekjes, ui en knoflook toe aan het kaasmengsel en roer het goed door elkaar.

[7] Verhit olie in een koekenpan en maak met twee lepels hoopjes van het mengsel in de pan. Druk deze een beetje plat zodat het echte koekjes worden.

[8] Bak de koekjes aan beide kanten bruin.

Deze broccolikoekjes zijn superlekker als lunch, maar ook lekker voor bij het avondeten. De mogelijkheden zijn eindeloos 😉 Geniet ervan!

Liefs,
Chanan