Check het recept!

Cheesecake is één van mijn favoriete taarten, maar een hele cheesecake maken, vind ik vaak een beetje te veel. Want als je geen verjaardag of ander feestje hebt, is het best een opgave om zo’n taart weg te krijgen. Maar daar zijn deze cheesecake cupcakes! Je maakt ze lekker snel en het formaat is perfect. Je zit er niet zo snel vol van dus je kunt er prima een paar van eten. Want dat wil je, geloof mij maar. Ook leuk om te serveren als toetje!

 

Wat heb je nodig voor negen cupcakes?

Ook heb je papieren cupcake vormpjes en een mixer nodig. Als je een muffin bakvorm hebt, is dat ook handig om te gebruiken, maar dat is niet per se nodig.

[1] Verwarm de oven voor op 140 graden.

[2] Verkruimel de Bastogne koekjes. Handige tip: leg de koekjes in een theedoek en verkruimel het met een deegroller.

[3] Smelt de boter en giet dat bij de koekjes. Roer het door elkaar tot het goed gemengd is.

[4] Schep in alle vormpjes wat van het koekmengsel en druk het plat met een lepel.

[5] Doe de roomkaas, suiker, zure room, bloem en vanillesuiker in een grote kom en mix het tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Voeg het ei toe en mix het tot een glad geheel.

[6] Vul de vormpjes met het beslag en zet ze 25 minuten in de oven.

[7] Laat de cupcakes goed afkoelen en zet ze daarna nog even in de koelkast. Dan zijn ze het allerlekkerst.

En that’s it. Enjoy!

-x-

Chanan