Lees meer!

Wat een heerlijk weer was het deze week! Het zomergevoel begint al helemaal te komen en dat vraagt natuurlijk om een girls night met vriendinnen. Lekker in de tuin zitten, een filmpje kijken of een beautyavondje organiseren. Alvast oefenen voor alle leuke dingen die jullie in de zomervakantie ook kunnen doen ;-). En daar passen deze chocolate cookies perfect bij! 

Wat heb je nodig voor ongeveer 16 koekjes?

Ook heb je een beslagkom en een mixer nodig.

1. Verwarm de oven op 175 graden.
2. Breek 150 gram van de chocolade in stukjes.
3. Smelt de boter in een kleine pan op een laag vuur en laat de chocolade daarin smelten.

4. Klop de eieren, suiker en zout tot een glad mengsel met een mixer.

5. Giet de gesmolten chocolade bij het mengsel.
6. Doe de cacao en zelfrijzend bakmeel bij het mengsel en roer het goed door elkaar.

7. Hak de overige 150 gram chocolade fijn. Dit moeten wat kleinere stukjes zijn dan de stukjes die je gesmolten hebt.
Tip: Je kunt ook 75 gram pure chocolade en 75 gram witte chocolade gebruiken, dan zijn de koekjes wat minder puur van smaak.
8. Schep de chocolade door het beslag.

9. Maak bolletjes van het beslag op een bakplaat (met bakpapier!) en druk de bolletjes een beetje plat. Zorg dat er wat ruimte zit tussen de koekjes.
10. Bak de koekjes ongeveer 12 minuten in de oven. Laat de koekjes daarna even afkoelen. De koekjes zijn nog zacht als ze uit de over komen, maar worden door het afkoelen weer wat harder.

Táá-dáá. Aanvallen maar! 😉 Laat mij jouw koekjes zien door de hashtag #cgchococookies te gebruiken.

Fijn weekend allemaal!

Liefs,
Chanan